Yenişafak grubunun dergisinde yapılan "Hilafet için toparlanın" çağrısı üzerine bir açıklama da AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, isim vermeden dergiyi işaret ederek "Partinin gündemi sadece yetkililerce açıklanır" ifadelerini kullandı.

AKP, hilafet çağrısını üstlenmedi

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Partinin fikriyatı, gündemi başta Genel Başkan olmak üzere ancak ve sadece yetkililerce açıklanır" dedi.

Bostancı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin siyaseti, 'ajandası' 18 yıllık iktidarında kayıtlıdır. Her beyanı, her yazıyı, her provokatör itirazı ya da mukabilini AK Parti zannetmek sadece yanılsamadır. Partinin fikriyatı, gündemi başta Genel Başkan olmak üzere ancak ve sadece yetkililerce açıklanır" ifadelerini kullandı.

Bostancı'nın açıklaması AKP'ye yakın Albayrak Medya Grubunun Gerçek Hayat dergisindeki hilafet çağrısının üzerine geldi. Yeni Şafak grubunun dergisi Gerçek Hayat'ta, "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" sözlerine yer verilmiş, kapakta Ayasofya'nın ibadete açılması hatırlatılmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama da AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik, "Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir," ifadelerini kullanmıştı.