AKP il yöneticisi başvurdu, bir haberimize daha erişim engeli getirildi

HABER MERKEZİ

AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Kar’ın başvurusuyla bir haberimize daha erişim engellendi. AKP’li Kar’ın başvurusuyla son 15 günde ikinci defa haberimize erişim engellendi.

BirGün’ün internet sitesinde 27 Temmuz tarihinde “Vergi kıyağı sadece yandaşa” başlığıyla yayımlanan habere, AKP’li Selçuk Kar’ın başvurusuyla, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2 Ağustos’ta erişime engellenmesine ve silinmesine karar verildi. Haberde, yönetiminde birçok AKP’li ve iktidara yakın ismin bulunduğu Akyuva Vakfı‘na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vergi muafiyeti hakkı verildiği ifade ediliyordu.

YİNE AKP’Lİ KAR BAŞVURMUŞTU

İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği de yine AKP’li Kar’ın başvurusuyla BirGün’ün internet sitesinde 14 Temmuz’da “İhale cemiyeti!” başlığıyla yayımlanan haber hakkında “İçeriklerin çıkarılmasına ve içeriklere erişimin engellenmesine” karar vermişti. Karar İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi’nin avukatı Kar’ın başvurusuyla alındı. Söz konusu haberde, İlim Yayma Cemiyeti’nin Başkanı Yusuf Tülün’ün çocukları Kerem ve Ömer Faruk Tülün’e ait şirketin kamu kurumlarından ve belediyelerden aldığı ihalelere yer veriliyor.