AKP G

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müzezzinoğ-lu'nun, mahkeme yasağına rağmen inşaat yaptırdığı, kaçak kat çıktığı öne sürüldü. İnternet haberciliği yapan Gerçek Gündem'in ele geçirdiği belgeye göre, bir süre önce "Hesap Veriyoruz" başlığıyla İstanbul'da toplantılar yaptıran AKP İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yasaya aykırı iki uygulaması yer alıyor.

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren Mü-ezzinoğlu, 2005'te, Avcılar'daki hastanesinin alanını genişletmek ve kat çıkmak için belediye meclisine başvurdu. Meclis'te çıkan tartışma sonucu, Müezzinoğlu'nun isteği mahkemeye taşındı. 30 Kasım 2005'te sonuçlanan mahkeme, Müezzinoğlu'nun isteminin yasaya aykırı olduğunu, bölgedeki kat sayısının 5'le sınırlandırıldığını hükme bağladı. Müezzinoğlu'nun alanı genişletme isteğini de mahkeme reddetti. Mahkeme, yapılmak istenen düzenlemelerde, Trafik Bölge Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasının şart olduğunu da ifade etti. Bu kararın, tüm planların iptali olarak yorumlanmasına rağmen, Müezzinoğlu, hastanesinin alanını genişletme ve kat çıkma isteğinden vazgeçmedi. Müezzinoğlu 1593 m2'lik beş parselin özel hastane alanına alınmasına ve zemin katta bağımsız ticari fonksiyonlara yer verilmesine ilişkin isteğini bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne getirdi.

CHP'li Avcılar Belediye Meclisi'nin plan tadilatı önerisiyle Meclis'e gelen tadil isteği, Müezzinoğlu'nun Akabe Sağlık Tesisleri A.Ş.'den eski ortağı İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş'ın önüne geldi. Kocabaş, 6 AKP'li, 2 CHP'li ve bir ANAP'lı Komisyon Üyesi, tadil isteğine olumlu oy verdi. Böylece, yerel mahkemenin aldığı kararlar da havada kaldı. Müezzinoğlu, eski ortağıı Sefer Kocabaş'ın komisyondan geçirdiği yeni plan üzerine kolları sıvadı, inşaat hazırlıklarına başladı. Birgün