AKP İzmir milletvekilleri, deklerasyon açıkladı. Milletvekilleri, HDP'nin PKK'nin siyasal kolu gibi çalıştığını öne sürerek, 22 Ağustos'ta yapılacak barış mitinginde üç CHP İzmir milletvekilinin Barış Bloku'nda yer almasını eleştirdi

AKP İzmir milletvekilleri Barış Bloku'na karşı deklarasyon açıkladı

AKP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, İbrahim Turhan, Hüseyin Kocabıyık, Cemil Şeboy katıldı.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Barış Bloku'nun İzmir'de 22 Ağustos'ta yapacağı barış mitingi için deklarasyon hazırladıklarını belirterek, bu bloğun içinde CHP İzmir milletvekillerinin (Tacettin Bayır, Musa Çam, Zeynep Altıok) olmasını eleştirdi. Delican, şöyle konuştu:

"HDP bütün siyasi tutum ve davranışlarıyla HDP'ye oy veren seçmenlere de ihanet ederek Türkiye partisi söyleminin yalan olduğunu ortaya koymuştur. Bunlardan daha da vahimi, PKK saldırıları sonucu peş peşe şehit cenazeleri gelirken, CHP İzmir milletvekilleri HDP'lilerle sözde 'barış bloğu' adı altında devletin terörle mücadelesini zaafa uğratmaya dönük mesai birliği yaparak misyonuna da ihanet etmektedir.

"AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP İzmir milletvekillerinin barış bloğunun yaptığı toplantıya katıldığını hatırlatarak, bu durumun vahim ve Türkiye'nin verdiği mücadeleyi örseleyen bir tutum olduğunu öne sürdü. Kocabıyık, şunları söyledi: "CHP gibi bir kitle partisinin, İzmir gibi duyarlı bir halktan büyük bir oy almış bir partinin kötü niyetli bloğun içinde yer alması son derece düşündürücü ve üzüntü vericidir. Umarız CHP bu son derece tartışmalı organizasyonun içine girmez ve terör örgütünün devletin yaptığı mücadeleden sıyrılma çabalarına katkıda bulunmaz. En düşündürücü gündem budur. CHP niçin terör örgütünün doğrudan bir siyasi kolu olan organizasyonla böyle bir mesai birliği içine girdiğidir."

"HDP'YE OY VERENLER"

AKP İzmir Milletvekili Cemil Şeboy da "HDP eşittir PKK bir farkı yoktur. Buna CHP milletvekillerinin destek olması, bizi esas üzen budur. Kanın durmasını kim istemez? Herkes kanın durmasını istiyor" diye konuştu. (DHA)