Stadyumlardaki 1"hükümet istifa" sloganları nedeniyle taraftarları hedef alan AKP'li Aydemir yaptırım istedi. Aydemir, "Ben asude bir iklimde maç seyretmek istiyorum. Oraya 3-5 trol seyirci gelecek orayı karıştıracak, benim huzurumu bozacak, bunun adı da demokrasi olacak, böyle bir şey olabilir mi ya?" diye konuştu. Maraş merkezli depremlerdeki yıkımı anımsatan Aydemir, "Bu yıkımın ardından siyaseten AK Parti'yi, Cumhur İttifakını yıkmak için bir başka yıkım faaliyeti başlamış. Böyle bir şey olur mu?" dedi.

AKP’li Aydemir taraftarları hedef aldı, yaptırım istedi: Bunun adı demokrasi olacak, böyle bir şey olabilir mi ya?
Fotoğraf: AA

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarını "hükümet istifa" sloganları üzerinden hedef alarak "Hükümet istifa” diyen taraftarları hedef aldı: Oraya 3-5 trol seyirci gelecek orayı karıştıracak, benim huzurumu bozacak, bunun adı da demokrasi olacak, böyle bir şey olabilir mi ya?" ifadelerini kullandı.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 bine yakın binanın yıkıldığını hatırlatan Aydemir, "Bu yıkımın ardından siyaseten AK Parti'yi, Cumhur İttifakını yıkmak için bir başka yıkım faaliyeti başlamış. Böyle bir şey olur mu?" şeklinde konuştu.

AHMET ŞIK'I HEDEF ALDI: KATİLİN ÖNDE GİDENİ KENDİLERİ

TBMM Genel Kurulu'nda dün, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın iktidarı "katil" olmakla suçladığını söyleyen Aydemir, "Oysa katilin önde gideni kendileri. Kentsel dönüşümlere karşı çıkıp, oranın dönüşmesine mani olanlar, eğer orada bir yıkım yaşanmışsa onların ölümünden mesuldürler, büyük veballeri var demektir" ifadelerini kullandı.

"BEN ASUDE BİR İKLİMDE MAÇ SEYRETMEK İSTİYORUM"

Fenerbahçe taraftarının Fenerbahçe-Kayserispor maçına alınmamasına yönelik karara ilişkin değerlendirmesi sorulan Aydemir, "Ben asude bir iklimde maç seyretmek istiyorum. Oraya 3-5 trol seyirci gelecek orayı karıştıracak, benim huzurumu bozacak, bunun adı da demokrasi olacak, böyle bir şey olabilir mi ya? Orada on binlerce insan var. Ne hakkınız var? Spor demek, barış demek. Çok sayıda seyirci kardeşim bize 'Bunlar stadyum trolü' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Buna dönük mutlaka yaptırım getirilmesi gerektiğini savunan Aydemir, "Siz, stadyumları terörize edeceksiniz, buna karşı da futbol federasyonu ya da ilgililer sükut edecekler, oh ne güzel. 'Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler.' Peki oradaki masum insanlar evladını almış getirmiş, ne hakkı var onun huzurunu bozmaya? Buna bir müeyyide olmasın mı diyorsunuz?" diye sordu.

(AA)