AKP'li Başkan: Cumhurbaşkanı da arasa termik santrala izin vermeyeceğim

Samsun'un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Akçay mevkiine TİM Avrasya şirketi tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santrala karşı olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı da arasa santralın yapılmasına izin vermeyeceğim" diye konuştu.

Cihan'da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda düzenlenen ikinci ÇED toplantısına Terme'den çok sayıda otobüsle giden yurttaşlar topladıkları 25 bin dilekçeyi bakanlığa sundu. Belediye Başkanı Kul ise alkışlarla karşılandı.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR
Çed raporu ile sürecin şimdilik durdurduğunu söyleyen Başkan Kul, “Bizim mücadelemiz bu santral defterini dürüp bir daha açılmamak üzere kaldırdığımız zaman bitmiş olacaktır. Şimdilik süreç devam etmekte paravan bir şirket kurarak bizim topraklarımıza zehir saçmak isteyen her kim olursa olsun karşıyız. Terme halkı olrak direnmeye devam edeceğiz ve haklı mücadelemizi kazanacağız. Firma tarafından sürecin devam edeceği aşikar fakat biz bu topraklarda olduğumuz sürece kimse salyasını akıtmasın, hakkımızı kimselere yedirmeyiz.” diye konuştu.


CUMHURBAŞKANI DA ARASA BU SANTRALİN YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİM
Başkan Kul, “Her platformda santralin karşısında olacağımızı belirttik. AKP'li bir Belediye Başkanı olarak bu yanlış yatırımın karşısındayız. İktidar partisinden fark etmez, mezardan babam çıksa, Cumhurbaşkanı da arasa ben olduğum sürece bu santralin buraya yapılmasına izin vermeyeceğimi halkım bilsin benim için sağlık her şeyden önemlidir." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.