AKP'li başkan termik santral karşıtı mücadeleye katıldı

Samsun’un Terme ilçesine kurulması planlanan ve ÇED süreci başlatılan termik santral projesine karşı çıkan halka, ilçenin AKP’li Belediye Başkanı Şenol Kul da destek veriyor.

“Gelecek seçimden daha önemlisi gelecek nesillerdir” diyen Kul, çevrecilerle birlikte mücadele başlattı. Kul da belediye binasına, ’Temiz hava, temiz çevre istiyoruz. Santral istemiyoruz’ yazılı bir afiş de astırdı.

Kul ayrıca santral karşıtı çalışmalar yapan Terme Çevre Platformu’nun çalışmalarına da destek verdi.

73 bin nüfuslu ilçede Tim Avrasya adlı firma tarafından kurulması planlanan ithal kömürle çalışacak termik santral için yasal sürecin başlatılması yöre halkını endişelendirdi.

'HALKA RAĞMEN BİR ŞEY YAPILAMAZ'
Santralın ilçeye kurulacağını tesadüfen öğrendiğini, şirketin kendilerine hiçbir bilgi vermediğini belirten Şenol Kul, "Madem bu çok güzel bir yatırım, neden gizli bir şekilde bacadan girer gibi geliyorsunuz. Enerjiye karşı değiliz ama kirli yatırıma karşıyız" dedi.

Termik santral karşıtı mücadelenin siyaset üstü bir durum olduğunu belirten Başkan Kul, şu ifadeleri kullandı; "Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz. Eğer bir bedel ödenmesi gerekiyorsa siyaseten de, madden de, manen de ben bu bedeli ödemeye hazırım. Biz gelecek nesilleri düşünmek zorundayız. Gelecek seçimden daha önemlisi gelecek nesillerdir.”

Halkın geçimini fındık ve pirinç üretimiyle sağladığı Terme’de yapılması planlanan santralın kömürü, Kolombiya, Rusya ve Güney Afrika’dan getirilecek. Santralda saatte 225 ton, yılda 1 milyon 620 bin ton kömür kullanılacak.