AKP’li Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, kurucusu olduğu vakfa tahsis ettiği arazi, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından açılan dava sonucunda geri alındı.

AKP’li başkanın kurucusu olduğu vakfa tahsis ettiği arazi geri alındı

HABER MERKEZİ

Esenyurt Belediyesi tarafından, 2011’de “Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na” üniversite yapılması için tahsis edilen 25 dönümlük araziyle ilgili mahkeme kararını verdi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından açılan dava sonucunda arazinin Esenyurt Belediyesi’ne devredilmesine karar verildi.

AKP’li Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, 2011 yılında kurucusu olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için tahsis ettiği Esenyurt Belediyesi’ne ait 25 dönümlük arsa, Esenyurt Belediyesi tarafından geri alındı. 25 bin 996 metrekarelik arsa, 10 Mart 2011 tarihli meclis kararı ile söz konusu vakfa 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Aradan geçen 8 yıla rağmen arazi üzerinde herhangi bir çalışma yapılmadı.

KAMPÜS YAPILACAK

İlçede okul yapmak için çok fazla alanın bulunmadığına dikkat çeken Başkan Bozkurt, arsanın ileride okul yapımı için kullanılması için dava açtı. İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan karar sonrası arazi Esenyurt Belediyesi’ne geçti. Söz konusu araziye, Başkan Bozkurt’un seçim vaatleri arasında yer alan kampüs lise projesi yapılacak. İlçede boşalan liseler ise ilk ve ortaokula dönüştürülecek. Böylece 60 kişi olan sınıf kapasitelerinin 30’a düşürülmesi bekleniyor.

Öte yandan Esenyurt Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, da tahsis kararı iptal edildi.