Tam 10 kenti yerle bir eden ve binlerce yurttaşın ölümüne neden olan deprem felaketine rağmen AKP’li Üsküdar Belediyesi ikisi okul alanı olan toplam 16 arsanın satışı için Meclis’ten yetki aldı. AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı, karara tepki gösteren meclis üyelerine “Ölülerin üzerinde tepiniyorsunuz” dedi

AKP'li belediye 16 arsanın satışı için Meclis'ten yetki aldı: Deprem umurlarında bile değil!

İsmail ARI

Maraş merkezli depremler nedeniyle binlerce yurttaş yaşamını yitirdi. 10 kenti vuran depremde binlerce ev yıkıldı, yurttaşlar evsiz kaldı, yaralandı. İstanbul’daki AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin dün gerçekleşen Belediye Meclisi’nde oturumunda da tepki çeken kararlar alındı. Depremin dördüncü gününde belediyeye ait arazilerin, okul alanlarının satışı için Meclis’ten yetki alındı.

İstanbul’daki AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin dün gerçekleşen şubat ayı oturumunda, AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mülkiyeti belediyeye ait 14 arsanın satışı için Meclis’ten yetki istedi. Belediyeye gelir getirilmesi için Maltepe ilçesinde bir, Şile ilçesinde beş, Üsküdar ilçesinde altı ve Büyükçekmece ilçesinde ise iki arazin satışa çıkarılacağı ifade edildi. Toplam büyüklüğü binlerce metrekareyi bulan araziler imar planlarına konut ve ticaret alanı olarak işlendiği ifade edildi.

Ayrıca belediye, Üsküdar’daki 3 binanın da satışı için yetki istedi. Üç binada toplam 78 bağımsız bölümün satılacağı belirtildi.

Teklifler CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerin tüm tepki ve itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

OKUL ALANLARI SATILDI

AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Meclis’e sunduğu bir başka teklifte de Bulgurlu Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 bin metrekare büyüklüğündeki ilköğretim tesis alanı ile Burhaniye Mahallesi’ndeki 5 bin 714 metrekare büyüklüğündeki orta öğretim tesis alanını belediyenin vergi borçlarına karşılık Hazine’ye devretmek için yetki istedi.
İki okul alanının belediyenin vergi borçları için Hazine’ye devredilmesi için Meclis’e sunulan teklif yine CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerin tüm tepki ve itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMCISINDAN SKANDAL SÖZLER

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Ülkemiz dünyanın en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya. Henüz bu büyük afetin sonuçlarını tam olarak öngöremiyoruz. Bu kadar büyük bir afet içindeyken İstanbul Borsası kapatıldı. TBMM çok önemli gündemleri varken toplanmadı. Okullar tatil edildi. Ülke büyük bir seferberlik içerisine girdi ama belediye meclislerinin toplantıları ertelenmedi. Üsküdar Belediyesi tarafından önümüze gündem olarak 16 arazi ile 3 binanın satışını içeren teklifler getirildi. Hukuk komisyonu toplantısında ‘bu satışları geri çekmelerini, bunun zamanı olmadığını, büyük bir İstanbul depremi beklendiğini ve arazilerin bu amaç doğrultusunda kullanılmasını’ talep ettim. Ancak Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı bana ‘ölülerin üzerinde tepiniyorsunuz’ diye hakaret edince Hukuk Komisyonu’nu terk ettim” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Ayça Betül Kını MeteCHP’li Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete

BELEDİYENİN İHTİYACI YOK

Belediyenin ihtiyacı olmamasına rağmen arsalarını sattığını vurgulayan CHP’li Mete sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bunlara rağmen Üsküdar Belediye Meclisi’nde belediyenin hiçbir ihtiyacı olmamasına rağmen, belediyenin bankada parası da bulunmasına rağmen 16 arsa ile 3 binanın satışına AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyçokluğuyla onay verildi. Belediye yönetimini kınıyoruz.”