Çekmeköy’deki park mücadelesi 44 gündür devam ediyor. Bugün de AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yurttaşların kullanımına kapattığı ve yapılaşmaya açmak istediği parkta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ağaçları sulamak istedi. Ancak AKP’li ilçe belediyesinin ekipleri, İBB zabıtalarına ve görevlilerine engel oldu.

AKP’li belediye ile İBB ekipleri arasında gerginlik: Ağaçların sulanmasına izin vermediler

İsmail ARI

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde, AKP’li ilçe belediyesi deprem toplanma alanı da olan park alanına kapalı pazar alanı inşa ederek yapılaşmaya açmak istiyor.

İnşaat çalışmalarını engelleyen Çekmeköylüler ise parklarını korumak için tam 44 gündür park alanı önünde nöbet tutarak parkın yapılaşmaya açılmasına engel oluyor. AKP’li Çekmeköy Belediyesi de eylemlerin ardından park alanını yurttaşların kullanımına kapattı.

Bugün sabah saatlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, bir sulama tankeri ile parkın önüne gelerek parktaki ağaçları sulamak istedi. AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin zabıtaları ise İBB görevlilerine engel olarak, sulama tankerinin park alanına girişine ve ağaçların sulanmasına izin vermedi.

Ardından Çok sayıda İBB zabıtası ile AKP’li Çekmeköy Belediyesi zabıtası park alanı önünde toplandı. Zabıta ekipleri arasında gerginlik ve görüşmeler devam ediyor. Park alanında toplanan yurttaşlar da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ni ekiplerine tepki gösterdi.

Çekmeköy Belediyesi zabıtaları, kendi araçlarının gelerek ağaçları sulayacağını söyledi. Ardından park alanına getirilen AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ne ait aracın ağaçları sulamasıyla gerginlik sona erdi. İBB ekipleri de ilçe belediyesinin engellemesini tutanak tutarak kayıt altına aldıklarını bildirdi.