AKP’li belediye 'İsmet İnönü' ismini kaldırmak istiyor

HABER MERKEZİ

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediye Meclisi tarafından İsmet İnönü ismi verilen bulvara Mudanya Belediyesi’nce yapılan totemlerin kaldırılmasını istedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2015 yılında atılan ve 2018 yılında tamamlanmasının ardından defalarca tadilat gören sahil projesinin yapıldığı sırada kaldırılan totemler, Mudanya Belediyesi tarafından yeniden yerine konuldu.

İsmet İnönü isminden rahatsız olan Aktaş başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazıda; “Belediyeniz tarafından, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulanan Mudanya sahili Mütareke alanına konulan ekli görsellerde mevcut iki adet raket tanıtım elemanını izinsiz olarak koyduğunuz tespit edilmiştir. Yönetmeliğin 6.2. maddesi ‘Her bir ilan, reklam ve tanıtım elemanı için ayrı ayrı izin alınır, müracaat izin sayılmaz, izin alınmadan hiçbir suretle ilan, reklam ve tanıtım uygulaması yapılamaz. İzni yenilenmeyen, bozulan veya tahrip olan reklam elemanları için yapılacak yazılı uyarıda 15 gün içinde uygunluk şartlarının yerine getirilmemesi halinde ilgili birim tarafından kaldırılır ve masrafı (sökme, taşıma, depolama) yüzde 20 fazlası ile reklam veren veya reklamcıdan tahsil edilir. İlan ve reklam vergisinin ödenmiş olması tabelanın uygun olduğu anlamına gelmez.’ amir hükmü gereği söz konusu tanıtım elemanlarının kaldırılarak başkanlığımıza bilgi verilmesi aksi halde tarafımızca kaldırılacağı hususunda; gereğini bilgilerinize rica ederim” denildi.

Alinur Aktaş seçim öncesindeki bir konuşmasında, FETÖ’nün hedefi olan Türkan Saylan’ı, dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet’i ve katledilen gazeteci Uğur Mumcu ile akademisyen Bahriye Üçok’u hedef alarak; “Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış; Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet…” demişti.