AKP’li Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açıyor. Belediye yetkilileri BirGün’e yaptıkları açıklamada parka kapalı pazar alanı yapmak istediklerini belirtirken, iş makinelerini engellemek isteyen yurttaşlar ile zabıta ve polis ekipleri arasında arbede çıktı. Yaşananların ardından belediye, parkı kapatan inşaat firmasına bariyerleri açtırdı. Yurttaşlar parkta nöbetlerini sürdürüyor.

AKP’li belediye parkı yapılaşmaya açmak istiyor: Yurttaşlarla zabıta ve polis ekipleri arasında arbede

Haber Merkezi

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen park alanı yapılaşmaya açılıyor.

Aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parkı, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin pazar alanı yapmak istediği ifade ediliyor. Bugün de parka gelen iş makinelerinin inşaat ve yıkım çalışmalarına başladığı öğrenildi. Mahalleli de yıkıma karşı bu sabah saatlerinde parkta toplandı.

Fotoğraf: BirGünFotoğraf: BirGün

Mahalleli yıkımı engellemeye çalışırken parka gelen AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin zabıtaları ve polis ekipleri ile yurttaşlar arasında arbede çıktı. Arbede esnasında inşaat firması yetkililerinin de yurttaşlara müdahale ettiği görüldü. Yurttaşlar kendilerini darp eden Çekmeköy Belediyesi zabıtalarına tepki gösterdi.

AKP’li Çekmeköy Belediyesi yetkileri BirGün’e yaptığı açıklamada ise, 'park alanının yanında bir pazar alanı olduğunu ve bu projeyle pazar alanının genişletileceğini' söyledi. Yurttaşlar ise, parkı yıktırmayacaklarını, parkın yapılaşmaya açılmasını istemediklerini belirterek nöbet tutacaklarını belirtti.

BELEDİYE GERİ ADIM ATTI

AKP'li Çekmeköy Belediyesi, parkı bariyerlerle çevirerek kapatan inşaat firmasına bariyerleri açtırdı. Yurttaşlar parkta nöbetlerini sürdürüyor.

akp-li-belediye-parki-yapilasmaya-acmak-istiyor-yurttaslarla-zabita-ve-polis-ekipleri-arasinda-arbede-1025659-1.

akp-li-belediye-parki-yapilasmaya-acmak-istiyor-yurttaslarla-zabita-ve-polis-ekipleri-arasinda-arbede-1025660-1.

'BURADA HALK VAR'

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Murat Cirav, parkın yapılaşmasına ilişkin ihaleyi kazanan firmanın belgelerinin eksik olduğunu söyledi. Firmanın ellerinde belge olmadan yıkıma başlamasını engellediklerine dikakt çeken Cirav, hukuksuz her türlü sürecin engelleneceğini kaydetti. Cirav, "Burada halk var!" diye konuştu.

VALİDEBAĞ DİRENİŞÇİLERİNDEN DESTEK

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne tahsis edilen 1’inci derece doğal sit alanı olan korunun ‘rehabilitasyonu’ için Bitki Dünya Sanayi adlı şirketle yapılan sözleşmeye karşı direnen ve direnişleri zaferle sonuçlanan Validebağ direnişçilerinden Aslı Kahraman Eren ile Haydar Gözüaçık da Çekmeköy'deki park eylemine destek oldu.

Çekmeköy'de olan mücadelenin yanında olduklarını kaydeden Aslı Kahraman, "Bu park halkındır. Ranta, talana karşı hep birlikte ayakta kalacağız" dedi. Haydar Gözüaçık da, projenin derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu.