AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, Temsil ve Ağırlama Bütçesi’nden modellik ve oyunculuk hizmeti aldı. Bütçeden ayrıca, 1 milyon TL’lik iftar ve lokma şerbet ile 2,7 milyon TL’lik pide ve ayran dağıtımı gerçekleşti

AKP’li belediye ‘temsil bütçesi’ni yanlış anladı: ‘Modellik’ hizmeti satın alınmış!

MUSTAFA M. BİLDİRCİN

Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Cumhurbaşkanı ve hükümet temsilcileri ile yabancı konukları karşılama bütçesi” olarak bilinen Temsil ve Ağırlama Bütçesi’nden 185 bin TL’yi, modellik ve oyunculuk hizmeti almak için kullandı.

Sayıştay’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin denetim raporuna göre, Temsil Ağırlama Bütçesi’nden 185 bin TL'ye, 'Modellik ve Oyunculuk Hizmeti' alımı, 150 bin TL'ye ise Kongre Kültür Merkezi Açılışı için sanatçı kiralama hizmeti alımı yapıldı. Ayırca 1 milyon TL'ye İftar yemeği hizmeti ve lokma şerbet dağıtımı, 2 milyon 742 bin TL'ye pide ve ayran, 199 bin TL'ye ikram organizasyonu, 2 milyon 868 bin 750 TL'ye taziye çadırı kurulumu ve ikramı da Temsil Ağırlama Bütçesi’nden karşılandı.

MEVZUATA AYKIRI

Sayıştay, "Modellik ve Oyunculuk Hizmeti" alımının profesyonel bir proje çerçevesinde gerçekleştirilmesi nedeniyle temsil ağırlama niteliğinde olmadığını diğer iftar, lokma, pide, ayran gibi harcamaların da mahalle sakinlerine yönelik olduğundan, “Temsil ağırlama” bütçesinden yapılmasının mevzuata aykırı olduğunun altını çizdi.