AKP'li Yıldırım Beledyesi, hizmet adı altında yurttaşlara teyemmüm taşı dağıttı. Belediyenin birçok yetkili kurum ve kuruluşlara da teyemmüm taşı hediye ettiği ortaya çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı, taş dağıtımındaki amaçlarını, "Hasta olup yatağından kalkamayan, su teması kuramayan vatandaşlara hizmet" olarak açıkladı.

AKP'li belediye, yurttaşlara 'teyemmüm taşı' dağıttı

AKP'li Yıldırım Beledyesi'nin, hizmet adı altında yurttaşlara 5 aydır teyemmüm taşı dağıtması Bursalılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

haberalmedya.com'dan Pelin Çırpan'ın yazısında aktardığına göre, şehir hastanesinde hastalara dağıtılmasıyla gündeme gelen teyemmüm taşının, birçok yetkili kurum ve kuruluşlara da hediye edildiği ortaya çıktı.

Yıldırım Beledyesi Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih, teyemmüm taşının dağıtımındaki amaçlarını "Hasta olup yatağından kalkamayan, su teması kuramayan vatandaşlara hizmet" olarak açıkladı.

Şehir Hastanesi doktorlarından Dr. Doğan Alpay, pandem dönemine vurgu yaparak, "Özellikle enfeksiyon servislerindeki hastalara elden ele dolaşması muhtemel br taşın dağıtılması, servise dahi sokulması uygun değildir" yanıtını verdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Betül Kuyucu da, "Bu gibi uygulamaların akla ve bilime aykırı olduğunu" vurgulayarak, insanları hijyenik olmayan yöntemlere sevk etmemek gerektiğini söyledi.

akp-li-belediye-yurttaslara-teyemmum-tasi-dagitti-831652-1.

Çırpan'ın aktardığına göre, teyemmüm taşının dağıtıldığı kişi ve kurumlar şöyle:

>> Bursa Valisi ve yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü, sosyal politikalar il müdürü

>> İl Sağlık Müdürü

>> AKP'li milletvekilleri, ilçe başkanları ve yöneticiler, meclis üyeleri, önceki dönem başkan yardımcıları, mahalle temsilcileri

>> Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi eski başkan ve yöneticiler

>> Vakıf ve dernek başkanları, yöneticiler

>> Mahalle muhtarları

>> Sanayiciler, iş insanları, müteahhit ve inşaat frması sahipleri

>> Cami imamları

>> Gazeteciler

>> Spor takımı kaptanları

>> AFAD

>> Esnaf (Kuyumcular, emlakçılar, kasaplar, aktarlar, pide salonları, dönerciler, çorbacılar)