Manisa’da, AKP’li Yunusemre Belediyesi’nde, 2017 yılında özel bir dernek ile anlaşılarak yaptırılan Meydan Camisi inşaatında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

AKP’li belediyeden cami inşaatı usulsüzlüğü iddiası: ‘Evrakta sahtecilik yapmışlar’

AYCAN KARADAĞ

Manisa’da AKP’li Yunusemre Belediyesi’nin 2017 yılında Yunusemre Belediye Meydan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile anlaşarak yaptırdığı ‘Meydan Camisi’ inşaatında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Yunusemre Belediye Meydan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mücahit Demirtaş arasında protokol anlaşması yapıldı. İki kurum arasından yapılan protokolde caminin tüm yükümlülüğünü derneğin üstleneceği belirtildi. Sözleşmede ise Yunusemre Belediye Meydan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İzzet Sırmalı olarak değiştiği ortaya çıktı. Bunun sebebinin ise camii yapacak olan firmanın sahibinin birinci dernek başkanı Mücahit Demirtaş'ın babası Numan Demirtaş olduğu iddia edildi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ilçe binasında Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli ile birlikte yaptığı basın açıklamada konuyla ilgili iddiaları kamuoyu ile paylaştı. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, yapılan protokol ile oynandığını belirterek, birinci protokoldeki caminin yapım işi dernekte olduğunu, ancak protokolün üzerinde yapılan oynama ile bu işin AKP'li belediyeye devredildiğini öne sürdü. Ayrıca Arcak, 4 minare için 4 ayrı ruhsat alındığı belirtti.

Arcak, “İlk protokolde minarelerin yapımı da dahil derneğe ait olduğu belirtilirken, daha sonra üzerinde oynanan protokol ile bu işin belediyeye ait olduğu belirtiliyor. Yani protokolde bir oynama yapılmış. Asıl olan protokol ortadan kaldırılmış ve ortada yok. Üzerinde oynama yapılmış protokol asılmış gibi gösteriliyor. Yani evrakta sahtecilik yapmışlar. Minarelerin yapım işini AKP'li belediye üstlenmiş” dedi.

BELEDİYE ZARARA UĞRADI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Arcak, “Asıl ve üzerinde oynanmamış olan protokolde 4 minarenin tutarı 160 bin lira iken, üzerinde oynanmış olan ve minarelerin yapım işini üstlenen AKP'li Belediye bu işi kendilerine yakın olan İbrahim Dedeler isimli bir müteahhitte 240 bin liraya veriyor. Bu dört minarenin yapımı işi içinde ayrı bir sözleşme imzalanıyor. Minarelerin tanesi 60 bin+KDV olmak üzere toplam 240 bin+KDV maliyet çıkartıyorlar. Ardından 4 minareyi de doğrudan temin yöntemi ile kendilerine yandaş olan İbrahim Dedeler isimli müteahhitte veriyorlar. Baba oğul arasında ilişki haricinde caminin yapımında bir de bu usulsüzlük ortaya çıkmış oluyor. Dernek ile yapılan ilk protokolde minarelerin yapımı belediyeye ait değilken, üzerinde oynanan protokolde bu iş belediyeye yükleniyor ve zarara uğraladı” diye konuştu.