AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin öğretmenlere görgü kurallarını öğreten kitap dağıtmasına tepki gösteren Eğitim Sen’liler “En hafif tabirle eğitim emekçilerine hakarettir” dedi

AKP’li belediyeden ‘görgü’süzlük

RIFAT KIRCI

Eğitim-Sen, İstanbul’da Ümraniye Belediyesi’nin öğretmenlere görgü kurallarını öğreten kitap dağıtması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada “Ümraniye Belediyesi’nin kendine vazife edindiği öğretmenlere görgü kurallarını öğretme cüreti en hafif tabir ile eğitim emekçilerine hakarettir” dendi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı şöyle konuştu:

“Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe ilçelerinde milli eğitim müdürlüklerinin oluruyla ‘Ufukta Bilim Var’ diyerek sadece erkek öğrencilere yönelik cins ayrımcı projeler yürütebiliyorlar. MEB ile imzaladığı protokolle geniş imkanlar kazanan TÜGVA, Beykoz’da okullarda 31 Aralık günü yılbaşı kutlamalarını bahane ederek, insanlarımızın yıllardır yaptıkları kutlamaları kriminalize etmeye çalışmıştır. Yapılan faaliyet esas itibariyle anayasanın güvence altına aldığı inanç ve vicdan hürriyetine saldırı niteliğindedir. Yalanın, talanın ayyuka çıktığı bir dönemde Ümraniye Belediyesi’nin kendine vazife edindiği öğretmenlere görgü kurallarını öğretme cüreti en hafif tabir ile eğitim emekçilerine hakarettir. Açıkça görülüyor ki bu uygulamaların yaygınlaştırılması ve yerleştirilmesi amacı için birçok vakıf ve dernek kullanılmaktadır.”

Haksızlıkların ve usulsüzlüklerin takipçisi olacaklarını vurgulayan Başkan Yılancı “Eğitim alanındaki bu koyu gericiliğe karşı yol arkadaşlarımızı ve aydınlık bir yaşamdan yana olan herkesi bir birine daha sıkı sarılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamada son olarak şu talepler yer aldı:

“Vakıf ve derneklerle imzalanan protokoller iptal edilmeli, eğitim sistemi laik, bilimsel, demokratik bir temelde yapılandırılmalıdır. Eğitim alanı eğitimcilere bırakılmalıdır. Öğretmen ihtiyacı ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımızın atamaları yapılarak karşılanmalıdır.”