AKP’li belediyeden İlim Yayma’ya okul

İSMAİL ARI

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında Samsun İlim Yayma Ve Eğitim Vakfı (SİYEV) için 24 derslikli okul yaptırıldığı öğrenildi.
Belediye, 24 Ocak 2018’de okul yapımı için proje bedeli 5 milyon 20 bin TL’lik bir ihale yaptı. 28 Ocak 2019’da da inşaatı tamamlayabilmek için 9 milyon 950 bin liralık ikinci ihale yapıldı.
Belediye ile İlim Yayma ve Eğitim Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde okul inşaatı yapılan arsa da belediye tarafından tahsis edildi. Protokolde, belediyenin arsa tahsis etmesi ve okul yapması karşılığında “25 çocuğun ücretsiz olarak” okutulması yer aldı.

Protokol kapsamında arsa tahsis edilip yaklaşık 15 milyon TL harcanarak okul yapılmasına karşın, belediyenin kazancının yalnızca 25 öğrencinin ücretsiz okutulmasına vurgu yapan önceki dönem CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Ben bu duruma karşı durmuştum. Milyonlar harcanıyor ve üstelik arsayı da belediye veriyor. CHP grubu olarak red oyu vermiştik. Atakent’in tepelerine İlim Yayma için ilkokul yapılıyor” diye konuştu.

Belediyenin bu harcamayı yapmasını doğru bulmadıklarını belirten Mustafa Tüfek, “Bizim belediyenin bu işten kazancının ne olacağını sorduğumda Samsun Büyükşehir Belediyesi adına 25 öğrencinin ücretsiz okutulacağı söylendi. Belediyenin bunu yapma lüksü yok. Ama İlim Yayma 200 derslikli okul yapabilir ve kendi bütçesi ile bunu yapmaya gücü var dedik o dönem” dedi.