Acıbadem'de AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verilen ve kaçak olmasına rağmen yapımına devam edilen inşaata karşı, mahallelilerin verdiği mücadele sonrası Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Acıbadem Muhtarlığı binasının tahliye edilmesini istedi

AKP’li belediyeden, parkı için direnen muhtarlığa yıkım tehdidi: Tahliyesi istendi!

MERAL DANYILDIZ

Üsküdar Acıbadem’de AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verilen ve kaçak olmasına rağmen yapımına devam edilen inşaata karşı, Acıbadem sakinlerinin verdiği mücadele sonrası Üsküdar Belediyesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Acıbadem Muhtarlığı binasının tahliye edilmesini istedi.

TİBAŞ vakfı tarafından park ve bitişiğindeki arazi, ‘park’ olarak kullanılmak için bedelsiz terk edildi. Ancak daha sonra, söz konusu arazinin AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği açığa çıktı. Bunun üzerine de vakfın alana yurt yapmasının önü açıldı. Bölge sakinleri, yurt inşaatını yargıya taşıdı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, yurttaşları haklı bularak, 25 Aralık 2019’da inşaatın ruhsatının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binayı mühürledi.

MAHALLE SAKİNLERİNE TEHDİT OLARAK ALGILANDI

Acıbadem sakinleri ise mühürlenmesine rağmen inşaatına devam edilen vakfa tepki için başlattıkları oturma eylemini sürdürürken, Üsküdar Belediyesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, muhtarlık binasının üç gün içerisinde boşaltılmasını istedi. Muhtarlık binasının park yapım alanında kaldığı gerekçe gösterilerek alınan kararda, “Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 04.02.2020 tarih ve E 3277 sayılı yazısı gereği, Üsküdar ilçesi Acıbadem Mahallesi 1093 ada 28 parsel bitişiğinde bulunan yeşil alan terkinde Şehit Mete Sertbaş Parkı yapımına başlanacağı için söz konusu park yapım alanında kalan muhtarlık binasını üç (3) gün içerisinde nüfus ve eşyadan boşaltılması hususu tarafınıza imza mukabili tebliğ olunur” ifadeleri kullanıldı. Mühürleme işlemine ise 04.02.2020, saat 14.35 tarihi not düşüldü.

Üsküdar Belediyesi’nin daha önce yayınladığı park planında muhtarlık binasının yerinde bir değişiklik olmamasına rağmen belediyenin yıkım tebligatı, mahalle muhtarı Semra Aydın nezdinde ise mahalle sakinlerine yönelik bir tehdit olarak algılandı.