AKP’li Bergama Belediyesi toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde ve yaklaşık 50 milyon TL değerinde olan 19 adet tarla vasıflı köy mallarını satışa çıkarttı.

AKP’li Bergama Belediyesi köy mallarını satıyor

Aycan KARADAĞ

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2014 yılında 6360 sayılı büyükşehir yasasıyla himayesine geçen 7 mahallede toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde 19 adet tarla vasfındaki köy arazisini satılığa çıkardı. Köy arazilerinin yaklaşık 50 milyon TL değerinde olduğu kaydedildi.

Bergama Belediyesi Meclis Toplantısı’nda meclise önerge getiren AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya CHP’liler tepki göstererek gündemden önergenin çekilmesi istendi. Önerge ise oy çokluğuyla kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi CHP Meclis üyesi Ali Bor, bu arazilerin köylülerin dişinden tırnağından arttırdıkları araziler olduğunu ve köylülerin karara tepkili olduğunu vurgulayarak, “Bu araziler satışa çıkarılmayacak derece büyük alanlar. Bu arsalar Bergama Belediyesi’nin kendi malı değil. Kanunla belediyeye geçti. Bu araziler bizlere emanet. Bu arazileri köylüler satın alamaz. Hatta Bergama’da yaşayan yurttaşlar bile satın alamaz Büyük paralardan bahsediyoruz. Bu olay siyaset değil. Tekrar kırsal mahalle statüsü geldi. Tekrar köy statüsü gelebilir. O yüzden bu araziler özel mülke dönüştürülmemeli. Bergama Belediyesi mülksüzleştirilmemeli” diye konuştu.

Öte yandan Bergama Belediyesi 8 Ekim 2019 tarihinde de 5 mahallede yer alan tarla, arsa ve zeytinlik cinsindeki 10 taşınmazı da ihale yoluyla elden çıkarmıştı.