Koronavirüs salgını sebebiyle bütün belediyelerin borç ertelediği dönemde, AKP’li Bergama Belediyesi'nin başlattığı icra takipleri tepki çekti

AKP’li Bergama Belediyesi’ne 'salgında icra' tepkisi

AYCAN KARADAĞ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm icra dairelerindeki işlemler 30 Nisan’a kadar durdurulmasına rağmen, AKP’li Bergama Belediyesi'nin, 10 Mart tarihinde belediye dükkânlarında kiracı olan esnafa icra takibi başlattığı öğrenildi.

Esnaf vekili Avukat Neşe Çokmert duruma tepki göstererek, “Bergama Belediyesi, borcunu ödemek isteyen esnafı bile icraya verip borcunu arttırdı. Esnafı fuzuli icra masrafına ve vekâlet ücretine soktuktan sonra da genelgeler çıkınca takibi durdurduk diye açıklama yaptı” dedi.

'BORCUNU ÖDEMEK İSTEYEN ESNAFIN BORCUNU ARTTIRDI'

Bergama Belediyesi’ne 9 Mart tarihinde müvekkilinin borcunu taksitlendirmek için gittiğini söyleyen Çokmert, "İcra Servisi talebimizi kabul etti ve ödemeyi de yaptık. Ancak taksitlendirme yapmamıza rağmen icra ile karşılaştık. Bu konuda belediye avukatını bilgilendirmemize rağmen ertesi gün başkanın talimatı ile icra takibinin başlatıldığını öğrendik. Buradan da anlaşılacağı üzerine Bergama Belediyesi, borcunu ödemek isteyen esnafı bile icraya verip borcunu arttırdı. Esnafı fuzuli icra masrafına ve vekâlet ücretine soktuktan sonra da genelgeler çıkınca takibi durdurduk diye açıklama yaptı. Bütün belediyeler esnafa kolaylık sağlarken, Bergama Belediyesi’nin açtığı icralarla esnafın yükünü arttırmasını kınıyorum” diye konuştu.