Partisinin oy oranının yüzde yüzde 40 üzerinde olduğunu savunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin oyunun yüzde 21'lere kadar düştüğünü, İYİ Parti'nin oy oranının ise yüzde 11'lerde seyrettiğini öne sürdü. Turan, "Biz kendimizi tekrar revize eder, dilimizi inşa eder, vaatlerimizi ortaya koyarsak tarihin en büyük oyunu alacağımız bir dönemi yaşayacağız" dedi.

AKP'li Bülent Turan, CHP ve İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin oy oranını yüzde 40'ın üzerinde gördiklerini, buna karşın CHP ve İYİ Parti'nin oy kaybetmeye başladığını öne sürdü.

Turan, batıldığı A Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Burada yaptığı açıklamalarda partilerin oy oranına ilişkin de konuşan Turan, CHP ve İYİ Parti'nin oy kaybettiğini savundu. Turan, "CHP oylarının yüzde 21'lere kadar, İYİ Parti'nin 11'lere kadar düştüğünü görmeye başladık" ifadelerini kullandı.

Turan, "AK Parti'nin oylarını nerede görüyorsunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Kesinlikle 40'ın üzerinde görüyorum. Biz çok seçime girdik. Esnafa gittiğimizde bize zaman zaman küser, zaman zaman barışır insanlar. İnsanlar ekonomik sorunların büyük olduğu zamanlarda, ülkelerin etrafında savaşlar olduğu zamanlarda, dünyanın zaman zaman krize maruz kaldığı zamanlarda daha güçlü liderler isterler. Bu AK Parti meselesi değil, Türkiye meselesi. Biz bu krizleri nasıl aşarız iddiasını ortaya koyduğumuzda tüm milletimiz güçlü liderlikle buluşabiliyor."

"KENDİMİZİ REVİZE EDER, DİLİMİZİ İNŞA EDERSEK TARİHİN EN BÜYÜK OYUNU ALACAĞIMIZ DÖNEMİ YAŞAYACAĞIZ"

Turan konuşmasına şöyle devam etti: "AK Parti değişik seçimlerde Türkiye'nin toplam yüzde 70 oyunu almış bir parti. İddialı söylüyoruz, yüzde 70 bize değişik zamanlarda oy vermiş insanlar. Toplam bu milletin yüzde 70'i AK Parti'ye oy vermiş. Dolayısıyla biz kendimizi tekrar revize eder, dilimizi inşa eder, vaatlerimizi ortaya koyar, sayın Cumhurbaşkanımızın son dönem her bakanlar kurulunun bir müjde toplantısı tarzını devam ettirirsek göreceksiniz, tarihin en büyük oyunu alacağımız bir dönemi yaşayacağız."