AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'da Müslümanlara müdahalesi kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi ve uluslararası topluma çağrı yaptı.

AKP'li Çelik: İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da müdahalesi kabul edilemez

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'da Müslümanlara müdahalesi kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda İsrail'e tepki gösterdi.

"İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'da Müslümanlara müdahalesi kabul edilemez. Biri çocuk yedi Filistinlinin ölmesine yol açan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz" diyen Çelik, şunları söyledi: "Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına dönük saldırılar ve tehditler hiçbir şekilde kabul edilemez. Uluslararası toplumu #MescidiAksa konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye çağrıyoruz."

"Hadiselerde hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullanan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi kalıcı barış ve istikrarı desteklemeye devam edeceğiz. İki devletli çözümü, barış ve istikrarı tehdit eden her türlü şiddete karşıyız" dedi.