AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, pandemi döneminde yurttaşlara sokağa çıkma yasağını ve maska takma zorunluluğunu ihlal ettikleri gerekçesiyle kesilen 2,7 milyar liralık para cezasının bu yasayla affedileceğini söyledi. Elitaş, ödenen cezalara ne olacağına ilişkin soruya, “Onlar geri iade olmaz” diye yanıt verdi.

AKP'li Elitaş'tan 'Maske cezaları silinince ödeyenler ne olacak?' sorusuna yanıt: İade olmaz

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 52 maddeden oluşan torba kanun teklifini bugün TBMM’ye sunacaklarını açıkladı. Elitaş, pandemi döneminde yurttaşlara sokağa çıkma yasağını ve maska takma zorunluluğunu ihlal ettikleri gerekçesiyle kesilen 2,7 milyar liralık para cezasının bu yasayla affedileceğini söyledi. Elitaş, ödenen cezalara ne olacağına ilişkin soruya, “Onlar geri iade olmaz” diye yanıt verdi.

Elitaş şöyle konuştu: "Toplam 2,7 milyar liralık, maske ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşlarımıza yazılmış cezalar vardı. 2,7 milyar liralık rakamdan da vazgeçilmiş oluyor."

Elitaş, koronavirüs pandemisinde maske takmadıkları ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle kesilen cezaları ödeyenlerin parasını geri alıp almayacağına ilişkin soruya ise “Onlar geri iade olmaz. Biliyorsunuz bütün düzenlemelerde o vardır. Onu nasıl takip edeceksiniz, ne yapacaksınız” diye yanıt verdi.