AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak" dedi.

AKP'li Elitaş: Tüm çalışanlar için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak. Komisyon kabul ettiği takdirde memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak" açıklamasında bulundu.

2022 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı açıklandıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmında gelir ve damga vergileri kaldırıldı" demiş, düzenleme sonrası tüm işçilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinden vergi alınmayacağına dair beklenti oluşmuştu. Ancak AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu teklifte sadece asgari ücretle çalışanlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak bir düzenleme önerilmişti.

'MAAŞLARIN BRÜT 5 BİN LİRAYA KADAR OLAN KISMINDAN VERGİ ALINMAYACAK'

Tepki çeken düzenlemenin ardından Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada "En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak" ifadelerini kullandı.

Elitaş ayrıca "Tartışılan konu vardı. Cumhurbaşkanıyla istişare ettik dedi. Önerge verilecek. Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, BAKANLARLA GÖRÜŞECEK

Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşeceği öğrenildi. Görüşmenin Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile ilgili olacağı düşünülüyor.