AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşlara dağıttığı ‘ekmek indirim kuponu’nun hiçbir yerde geçmediği ortaya çıktı.

AKP'li Gaziantep Belediyesi yurttaşlara hiçbir yerde geçmeyen 'ekmek indirim kuponu’ dağıttı

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, yurttaşlara dağıtımının nasıl yapıldığı bilinmeyen ekmek indirim kuponu verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Deniz Oğan’ın haberine göre, dağıtılan indirim kuponları hiçbir markette geçmiyor.

'FATMA ŞAHİN ŞEHRİN SAHİBİ GİBİ DAVRANIYOR'

İndirim kuponlarının ekmekte 1 buçuk lira indirim yaptığı iddia edilirken, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, dün akşam iftara gittikleri bir ailenin elinde bu fişten 30 adet olduğunu söyledi. Yılmaz, “BİM ve şehrin en ünlü marketi Oli’ye gittim. Buralarda fiş geçmiyor. Yurttaş ise ekmek fişi veriyorlar ama hiçbir market kabul etmiyor diyor” dedi.

Yılmaz, kuponlarının kimlere ve nasıl verildiğini bilmediklerini ifade etti. Sorularına yanıt alamadıklarını söyleyen Yılmaz, “Fatma Şahin artık şehrin sahibi gibi davranıyor” dedi.

Yılmaz, bir aya kadar şeker fişlerinin ortaya çıkacağını dile getirirken, “Bu bir karne sistemi. Bizim karşı çıktığımızı bildikleri için karne değil fiş yazıyorlar. Bir aya kadar şeker karnesi ya da fişlerini de göreceğiz. Duyumlarını alıyorum” şeklinde konuştu.

YÜZBİNLERCE LİRALIK 'MARATON' İHALESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin skandalları bununla bitmiyor. Belediyenin Antep’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen maraton ihalesini yandaşa verdiğini BirGün muhabiri İsmail Arı ortaya çıkarmıştı. Sadece iki şirketin katıldığı ihaleyi 641 bin 505 TL teklif veren İstanbul merkezli Bilir Turizm ve Danışmanlık Şirketi’nin aldığı açıklanmıştı. Yüzbinlerce liralık ihalenin sahibi Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde Ali Bilir olarak ifade edilmişti.