CHP ve İYİ Parti, Kılıçdaroğlu ile Akşener'in gerçekleştirdiği ikili görüşmeye ilişkin çirkin bir paylaşımda bulunan AKP'nin Tuzla Belediyesi meclis üyesi Türel Ağyol'a tepki göstermek için Tuzla Belediyesi'nin önünde buluşma kararı aldı.

AKP’li isimden Kılıçdaroğlu ve Akşener için çirkin paylaşım: CHP ve İYİ Parti'den ortak çağrı
Fotoğraf: DHA

CHP ve İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'ndeki ikili görüşmesinin basına servis edilen fotoğrafına yaptığı çirkin yorum nedeniyle tepki çeken AKP'nin Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Türel Ağyol'u, Tuzla Belediyesi önünde protesto edecek.

Ağyol, iki liderin görüşmesine ilişkin CHP Fotoğraf Servisi'nin paylaştığı fotoğrafın altına "Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz!" şeklinde çirkin ithamlar içeren ifadeler yazdı, paylaşımını kısa süre sonra kaldırdı. CHP ve İYİ Parti, tepki çeken çirkin ifadelerin ardından Tuzla Belediyesi önünde buluşma çağrısı yaptı.

akp-li-belediye-meclisi-uyesinden-aksener-ve-kilicdaroglu-na-agir-saldiri-umarim-bu-geceki-birliktelikten-kaset-cikmaz-1106565-1.

CHP VE İYİ PARTİ TUZLA BELEDİYESİ'NE GİDİYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugün saat 12'de Tuzla Belediyesi önüne gideceklerini açıkladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve parti örgütünün de orada olacağını ifade eden Kaftancıoğlu, paylaşımında şunları yazdı:

"Kaybettiğini gören AKP ahlaksızlıkta da sınır tanımamaya başladı. Kadın, erkek omuz omuza memleket sevdasına mücadele etmeyi bilmeyen AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesinin yapmış olduğu ahlâksız sosyal medya paylaşımına karşı: Yarın saat 12.00'de Tuzla Belediyesi önündeyiz!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesinin yapmış olduğu ahlâksız sosyal medya paylaşımına tepkimizi yarın gür bir sesle göstereceğiz. Saat 12.00'da, Tuzla Belediyesi önünde buluşalım ve siyasetin bu çirkin yüzüne, bunun kaynağını aldığı asıl seviyesiz odaklara tepkimizi duyuralım" dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Twitter'dan yazdığı ve büyük tepki çeken yorumu bir süre sonra silen Türel Ağyol, Facebook hesabından 'özür metni' yayınlamış, yazdığı yoruma 'hiç aklının ucundan bile geçmeyecek benzetmeler yapıldığını' savunmuştu. 'İroni' yaptığını söyleyerek özür dileyen Türel Ağyol, "Bu üzücü paylaşımımdan dolayı sayın Meral Akşener başta olmak üzere herkesten özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.