İnsanları "Y" ya da "Z" kuşağı gibi adlandırmanın kalıplaştırma şekli olduğunu belirten AKP'li Numan Kurtulmuş, "bugünkü genç kuşaklara isim konulmak isteniyorsa "TEKNOFEST" kuşağı denilebileceğini" söyledi.

AKP'li Kurtulmuş'tan 'TEKNOFEST kuşağı' önerisi

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "bugünkü genç kuşaklara isim konulmak isteniyorsa AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi "TEKNOFEST" kuşağı denilebileceğini" ifade etti.

Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü tarafından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde organize edilen "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" konulu söyleşide açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Bu aralar çok moda olan bir kuşak ismi var, gençlerin bu isimden rahatsız olduğu da aşikar. Bu dönemin kuşağına siz farklı bir isim takacak olsanız ne isim takardınız?" sorusu üzerine "Kuşak meselesi çok yanlış tartışıldı Türkiye'de ve böyle bir siyasi tartışma haline döndü. Üniversite olduğu için siyaset yapmayacağım ama özellikle ana muhalefet partisinin birkaç sene önce olan yürüyüşü ile birlikte 'hak', 'adalet', 'hukuk' falan dendi ve eş zamanlı olarak bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Gençler iktidar partisinden, AK Parti'den uzaklaştırılıyor ve birden bu tartışmalarla iki algıyla birlikte eş zamanlı olarak bir 'Z kuşağı' tartışması geldi" ifadelerini kullandı.

"Her insanın kendi yaşadığı çağın özgün olduğunu ve herkes için yaşadığı dönemin biricik olduğunu" belirten Kurtulmuş, insanları "Y" ya da "Z" kuşağı gibi adlandırmanın kalıplaştırma şekli olduğunu, kuşaklar üzerinden tanımlamanın doğru olmadığı kanaatini taşıdığını söyledi.

Kurtulmuş, illa bugünkü genç kuşaklara isim konulmak isteniyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi "TEKNOFEST" kuşağı denilebileceğini dile getirerek, "Bence her neslin şartları farklı ama bu milletin çocuklarının bütün nesillerinin hedefi ortak olmak durumundadır. Onun için nesilleri böyle isimler üzerinden bölüşüp kesintiye uğratmak yerine aynı süreklilik içerisinde yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurmak için mücadele etmek bütün nesillerin ortak vazifesidir" diye konuştu.

(AA)