14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalırken iktidar cephesinin ayrımcı ve kutuplaştırıcı söylemleri hız kazandı. AKP'li Numan Kurtulmuş, AKP siyasetinin birleştirici bir dil olduğunu savunarak, "Bizim kitabımızda ayrıştırmak yazmaz. Ötekileştirmek yazmaz" iddiasında bulundu.

Kaynak: AA
AKP'li Kurtulmuş'un iddiası: Bizim kitabımızda ayrıştırmak yazmaz

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bağcılar'daki Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda 'hemşehri buluşması'nda 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu.

Açıklamasında Millet İttifakı'nı hedef alan Kurtulmuş, "Köşedeki manavı, marketi bile 7 tane adam ortak yürütemez, işletemez" dedi.

İktidar cephesinin kutuplaştırıcı ve ayrımcı söylemlerini unutan Kurtulmuş, AKP siyasetinin birleştirici bir dil olduğunu iddia ederek, "Bizim kitabımızda ayrıştırmak yazmaz. Ötekileştirmek yazmaz. İşte bu seçim, kapsayıcı olanlarla kimlik siyaseti üzerinden kavga verenler üzerinde olacaktır" ifadelerini kullandı. konuştu.

"Türkiye sadece kendisinden ibaret değil, bütün dünya milletlerinin öncüsü ve sözcüsü olmak kapasitesine sahip bir ülkedir" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bu nedenle diyoruz ki ya Türkiye adil bir dünyanın kurulması istikametinde karar verecek ya da yedi yamalı bohçanın etrafındakilerin söylediği gibi 'Aman ha eksenimizi kaydırmayalım.' diyerek kendilerine çizilen o eksenin etrafında dönüp dönüp duracak. Bu elbise bu millete dar gelir. ABD'si, Avrupa'sı, falancası bize 'Şurada dur.' diyecek ve biz orada duracak bir millet asla değiliz."

İKTİDARIN KUTUPLAŞTIRICI SÖYLEMLERİ

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça iktidar cephesinin kutuplaştırıcı söylemleri de artmaya başladı.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe girişimi olarak nitelendirmişti.

Soylu, şunları söyledi: "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir."

Adalet Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ ise, "Millet İttifakı’na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye’nin yürüyüşüne sekte vurulur. Türkiye’nin son 20 yılda kazandığı bu büyük değişime gerçekten zarar verecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ, "4 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak" demişti.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise "Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" ifadelerini kullanmıştı.