AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin gündeme getirdiği başörtüsü konusuna karşı Anayasa değişikliği çağrısına ilişkin konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa değişikliğine yönelik adım atmak isteyeceğini iddia eden Kurtulmuş, "Cumhuriyet Halk Fıkrasının kodları onlara müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Kurtulmuş: Yeni Anayasa'ya CHP'nin kodları müsaade etmeyecektir

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, genel merkezde AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Personel ve Danışman Akademisi'nin açılış konuşmasında değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisini hedef alan Kurtulmuş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başörtüsü konusunu Anayasa düzeyinde çözme çağrısına CHP'nin tepkisine ilişkin, "'Anayasa’yı değiştirelim' teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştığını göreceksiniz. Belki Sayın Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek; ama Cumhuriyet Halk Fırkasının kodları onlara müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısını da hedefine alan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye’nin yarınlarını kuracak olan irade buradadır. AK Parti bu anlamda bütün Türkiye’nin partisidir. Herkesin partisidir. Mezhebi ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesin partisidir. Onun içindir ki AK Parti ve bizim temsil ettiğimiz siyasi zihniyet hiç kimsenin bu anlamda hayat tarzına müdahale etmeyi aklının ucundan dahi geçirmemiştir. Şimdi ‘helalleşiyoruz’ diye söylediklerine bakmayın; kendilerini bir devlet partisi olarak kodlamış olanların zihin dünyasında neler olduğunu hepimiz geçmişte gördük. Vatandaşın ne giyeceğine, nasıl konuşacağına, hangi okullarda eğitim alacağına, ne tür bir eğitim alacağına dahi karışan bu zihniyetin milletin özgürlük alanlarının önünü açması zaten mümkün değildir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak başörtüsüne ilişkin kanun teklifi vereceklerini duyurmuş, ardından CHP'li vekiller bu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmuştu.

Bu çağrının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li birçok isim Anayasa'yı değiştirmek yönünde çağrı yapmıştı.