AKP'li Mahir Ünal'ın makam aracı kaza yaptı: 4 yaralı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın makam aracı TEM Sapanca kesiminde konvoyda kaza geçirdi. Ünal'ın şoförü, koruması ve 2 yurttaş yaralandı. Ünal'ın kaza sırasında araçta bulunmadığı öğrenildi.

Kaza öğle saatlerinde, TEM Otoyolu Sapanca Uzunkum mevkisinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan Ünal’ın şoförü Musa Öztürk'ün kullandığı makam otomobili, önünde ilerleyen Uğur Kuşcan idaresindeki otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, yol kenarına savruldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada Musa Öztürk ve beraberinde bulunan Gürkan Akçay ile diğer otomobilde bulunan Füsun Kuşcan ve Gizem Kuşcan yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yaptığı yaralılar, hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Ünal'ın makam aracında bulunmadığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde doğan Ünal İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti.

İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.

1992 yılında öğretmenlik görevine başlayan Ünal, daha sonra kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri verdi. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.akp-li-mahir-unal-in-makam-araci-kaza-yapti-4-yarali-667585-1.

Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’ da Örgütsel Davranış dersleri de verdi.

2003 yılında AKP Siyaset Akademisinde dersler verdi, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AKP’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer aldı.

Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AKP 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AKP Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Maraş Milletvekilliği ve AKP Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüttü. Şu anda ise AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü yapıyor. AKP 27. dönem Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayıdır.