AKP’li Meclis Başkanvekili bu fotoğraftan utanmak yerine HDP’lilerle dalga geçti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde İstanbul İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtan HDP’li milletvekillerine uygulanan polis ablukası gündeme geldi. AKP’li Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilginç, HDP’li vekillerle, “Maşallah bayağı zengin bir koruma ordusuyla dolaşıyorsunuz” diyerek dalga geçti!

İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtırken polisin kalkanlarla çembere aldığı grupta yer alan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi HDP’li Garo Paylan, Meclis Komisyonu görüşmelerinde, yürütme tarafından HDP’li milletvekillerine ‘düşman hukuku uygulandığını’ söyledi.

Paylan, AKP’li Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e bu konuda ne yaptıklarını sordu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın konuyla ilgili görüştüklerini söyleyen Bilgiç, “Millî iradenin temsilcisi olan Parlamentonun milletvekillerinin mutlak surette itibarlarının her platformda korunması gerektiğine inandığımı burada ifade etmek istiyorum” dedi.

HDP’li milletvekilleri ısrarla ne yapıldığını sorunca, Meclis Başkanvekili Bilgiç “Ben şu an gördüm. Yani vallahi ‘Sayın Bakanlar korumalarla geziyor’ diye kızıyorsunuz ama siz de maşallah bayağı zengin bir koruma ordusuyla dolaşıyorsunuz.” Paylan da bu sözler üzerine, “Dalga geçilecek bir durum değil, ağır bir durum bu” yanıtını verdi.

Kaynak: Gazete Duvar