Esnaf ve sanatkarların kötü ekonomik durumu anlatmaktan korktuğunu aktaran CHP’ye karşı çıkan AKP’li Hacı Özkan, çeteleşen esnafa övgüler dizdi. Özkan, “Esnaf devletinin yanındadır. Yeri geldiği zaman sopayı alır, o terör örgütlerini sopayla döver ve ilgili yere teslim eder” dedi. HDP ise Ali İsmail Korkmaz'ı hatırlattı

AKP’li milletvekilinden skandal sözler: Esnaf yeri geldiğinde sopayı alır döver

Hüseyin ŞİMŞEK

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’nda kötü ekonomik göstergelere karşı değerlendirmeler yapan muhalefete karşı çıkmak isteyen AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, esnaf dayağını meşrulaştırdı, eli sopalı esnafın devletin yanında olduğunu söyledi.

Ekonomide yaşanan kötü gidişattan esnaf ve sanatkarların da payını aldığını ancak devletin kolluk güçlerinden çekindiği için bunu dile getiremediğini ifade eden CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Esnaf korkuyor” dedi. Bu sözlere yanıt veren AKP’li Hacı Özkan ise “Esnaf ve sanatkar hiç kimseden korkmaz. Yeri geldiği zaman sopayı alır, o terör örgütlerini sopayla döver ve ilgili yere teslim eder” ifadelerini kullandı.

“Bahsettiğim şey terör değil” diyen Bakırlıoğlu’na yeniden cevap veren AKP’li Özkan, “Esnaf ve sanatkar devletinin yanındadır. Dolayısıyla esnaf ve sanatkar hiçbir zaman korkmamıştır, korkmaz da. Herkes yerini bilecek” sözlerini sarf etti.

ALİ İSMAİL KORKMAZ’I HATIRLATTI

HDP’li Ali Kenanoğlu araya girerek Özkan’a tepki gösterdi. Özkan’ın çeteciliği özendirdiğini kaydeden Kenanoğlu, “Bir hukuk devleti, bir kanun devleti olması gerektiğini söylüyor ve savunuyor isek böyle olduğunu da iddia ediyor isek yani Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren o esnaf görünümlü çete mensuplarına övgü sözleri ifade edebilecek şekilde imada bulunmak doğru değildir. Bu ülke bir kanun devleti ise öyle olduğunu iddia ediyorsanız, hukuktan bahsediyorsanız, esnaflara ya da herhangi birine, eline sopa almış birilerine polis görevi veremezsiniz” dedi.

BAŞKAN DÜZELTMEYE ÇALIŞTI

AKP’li Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, artan tepkilerin ardından Özkan’ın sözlerini aklamaya çalıştı. Altunyaldız, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde esnaf da diğer tüm unsurlar da hukukun içerisinde hareket etmek ve hukuk içerisinde işlerini yürütmek zorundadır. Bunun dışındaki her türlü hareket hukuksuzluk olur. Eminim, Hacı beyin kastettiği hukuksuzluk değildi” dedi. Altunyaldız’ın açıklamalarına da katılmayan Özkan, “Kendini savunmasın mı esnaf ve sanatkar?” diye konuştu.