AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde hareket ediyor” dedi.

AKP'li Numan Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL' gibi bir laf haddi aşan bir sözdür

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete değinerek, “Çok şükür son oturumda, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret Türkiye'de bütün kesimleri fevkalade memnun etmiştir. 4 bin 253 liralık asgari ücret, evet, hiç olmazsa vatandaşlarımızın bir kısmının alım gücünün artırılması bakımından önemli bir destektir. Ayrıca, sadece asgari ücretin değil asgari ücret üzerindeki vergi yüklerinin de arındırılmış olması Türkiye'de son dönemde bu enflasyonist baskı dolayısıyla bozulan ortamın da pozitif anlamda gelişmesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, önümüzdeki süreçte de, yeni yılla birlikte, geçen sene yapılan toplu görüşmeler sırasında elde ettikleri haklarla, memur kesiminin de, inşallah, bu yeni durumdan ortaya çıkan farklarının da hakkaniyetli bir şekilde verileceğini biliyoruz, ümit ediyoruz ve böylece çok geniş bir memur kitlesinin de yılbaşından itibaren daha rahat bir noktaya geleceğini tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme eksenli politikadan asla vazgeçmeyeceğini iddia eden Kurtulmuş, “Bunu yaparken, kimilerinin söylemeye çalıştığı gibi, asla serbest pazar ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz. Türkiye sosyal politika donanımlı, gerçekten etik kurallarla çevrilmiş bir serbest pazar ekonomisi istikametinde yürüyüşünü sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, ekonomik OHAL iddialarına ilişkin, “Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum çünkü daha geçtiğimiz birkaç gün evvel maalesef, kimilerinin haddini aşan bir şekilde kıyıda köşede ‘ekonomik OHAL’den bahsetmiş olması Türkiye'de ve Türkiye'yi dışarıdan takip eden çevrelerde önemli birtakım endişeleri ortaya çıkardı. Bir kez daha çok net bir şekilde söylüyoruz: Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde hareket ediyor. Ama şunu gördük; bir laf ortaya atıldı, özellikle sosyal medyada kimler kimler arkasından takıldı gitti. Dolayısıyla bunun altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ceza yasaları konusunda sıklıkla danıştığı isimlerin başında gelen Prof. Dr. İzzet Özgenç, ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebileceği yönündeki tartışma yaratan açıklaması ardından özür dilemişti.