AKP'li seçmen iktidarı överken "Sonuna kadar Reis. Önceden doktorlar bizi azarlardı şimdi beğenmeyip dövüyoruz, o rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok" şeklinde konuştu. TTB, sosyal medyadan tepki göstererek, AKP sağlıkta yarattığı yıkımı ve şiddeti hatırlatarak seçim çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Sokak röportajında konuşan AKP'li bir seçmenin söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. 

Kritik seçime günler kala mikrofon uzatılan bir yurttaş, oyunu Erdoğan'a vereceğini belirterek 25 sene öncesi ile şimdiyi kıyaslayarak AKP iktidarı dönemini 'doktora şiddet' üzerinden övdü. "25 sene önce doktorlar bizi azarlardı" diyen AKP'li seçmen, "Şu an biz doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok" diye konuştu.

Mikrofondasın isimli YouTube kanalına konuşan AKP'li seçmenin söyledikleri şöyle:

"Sonuna kadar Reis. 25 sene önceyi hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken sigortada ben çocuğumu gösteriyordum birimiz bir kuyrukta birimiz bir kuyrukta... Ve doktor beni azarladı. 'Hadi dedi yürü dedi git fakültede uğraş' dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok."

TTB'DEN TEPKİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), söz konusu videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak AKP iktidarının sağlıkta yarattığı yıkımı ve şiddete dikkat çekti. TTB'nin paylaşımında 14 Mayıs seçimlerine çağrı yapıldı.  

Paylaşımda, "AKP'nin sağlıkta yarattığı yıkımı derinleştiren ve şiddet iklimini besleyen dile karşı '14 Mayıs’ta Değişim!'" denildi.