AKP'li sosyal medya 'trol'ünden CHP'li vekile tehdit

İstanbul'da bugün katıldıkları bir eylemde bir araya gelen CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker ile HDP milletvekili Garo Paylan, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Erdoğan'a sert eleştiriler yönelten CHP millletvekili Erdem'e, AKP'nin sosyal medya 'trol'lerinden biri olan Esat Ç.'den tehdit içerikli bir twit geldi.

Erdem'i kastederek, "patlama akp-li-sosyal-medya-trol-unden-chp-li-vekile-tehdit-58646-1.açıklamasına 'saray delisi' diye başlayan o CHP'li vekil bozuntusuna söyleyin: milletvekilliği sadece hukuki dokunulmazlık veriyor" sözlerini kullanan sosyal medya 'trol'ü, CHP'li vekili açıkça hedef gösterdi.

Erdem ise şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün bir mobing ve alevi kimliğine yönelik saldırıyı protesto etmek buraya geldik, ama bu saldırıyı ortaya çıkartan siyasal zihniyetin, TIR'lar dolusu silah gönderdiği terör örgütlerinin, Suruç'ta yaptığı vahim katliamın haberini alarak çıkıyoruz. Bu yapılanlar yeni bir katliam olarak kayda geçmiştir. Siyasetin Türkiye'nin uluslararası kamuoyunun çok iyi bilmesi gerekir. Suruç'taki bu katliam, TIR'larla beslenen örgütlerle yapıldığı iddia ediliyor. Ama bu iddialar doğru ise, İŞİD üstlenmişse, bunun faili bugün bu terör örgütünü bölgesel menfaat uğruna besleyen, kendisini yatmış olduğu rüyada bölge lideri gören kaçak saray delisinin silahlarıyla beslenen örgütün gerçekleştirmesi halinde, bu vahim tablonun da sorumlusunun bu aynı zihniyet ilan edilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Bu zihniyetten hesap sorulmadığı sürece, bedel ödettirilmediği sürece, geriletilmediği sürece iktidardan uzaklaştırılmadığı sürece, bu ülkeye, bölgeye istikrar gelmesi mümkün değildir. Belki öteden beridir koalisyon tartışmalarının içindeyiz. HDP ve CHP başından beri uzlaşmacı AKP'yi geriletmeye yönelik siyasal çizgide barışçıl uzlaşmacı tutum gösteriyor. Başından beri sürece koltuk değneği olanlar, AKP'nin yeniden iktidara gelmesi için de çaba sarf edenler, bugünkü Suruç katliamına bakarak AKP'nin bu ülkeye neler verdiğini çok iyi görsün; vicdan muhakemesi yapsın. Ülkeyi nereye sürüklediğinin farkına varsınlar. Nelere, kimlere destek olduğunu görüp kendilerini sorgulasınlar. Bu halk onların nasıl konumlanacağıyla ilgili gerekli hükmü verecektir."