Bitlis'te AKP'li Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen, aracını takip ettikten sonra sıkıştıran kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Silahlı saldırıda bacaklarından yaralanan Ökmen, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Bitlis Valiliği, "Yapılan araştırmalarda saldırının siyasi bir yönünün bulunmadığı, meydana gelme sebebinin aile içi husumetten kaynaklandığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA-İHA
AKP'li Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Ökmen'e silahlı saldırı
Fotoğraf: İHA

AKP'li Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen, ilçe merkezinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Alınan bilgilere göre saldırı, saat 12.15 sularında Tatvan ilçe merkezindeki Ahlat minibüs durağı yakınlarında meydana geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in kullandığı araç, iki farklı araç tarafından Ahlat minibüs durağı mevkiinde sıkıştırılarak durduruldu.


SOPA VE BIÇAKLA DA SALDIRDILAR

İki araçtan inen şahıslar tarafından ilk etapta sopalı ve bıçaklı saldırıya uğrayan Ökmen ve aracına daha sonra silahla ateş edildi. Silahlı saldırıda bacaklarından isabet alan Ökmen, yaralı şekilde Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, saldırının gerçekleştiği alan polis tarafından şeritle kapatıldı.

Olay yerinde çok sayıda kovan tespit eden polis ekipleri, saldırıyla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Öte yandan, saldırı sonrası geldikleri araçlarla olay yerinden kaçan saldırganların kimlik tespiti ve yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor. Saldırıda yaralanan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in hayati tehlikesinin bulunmadığı, kurşunların bacağına isabet ettiği belirtildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Ökmen'in silahlı ve bıçaklı saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırı sonucunda iki bacağından ateşli silah ve bıçakla yaralanan Ökmen'in Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam etmekte, bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yapılan araştırmalarda saldırının siyasi bir yönünün bulunmadığı, meydana gelme sebebinin aile içi husumetten kaynaklandığı anlaşılmıştır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin olayda kullandıkları araçlar terk edilmiş vaziyette bulunmuş ve failler tespit edilmiştir. Failleri yakalamaya yönelik çalışma çok yönlü olarak devam etmektedir."