AKP'li Turan'dan CHP'ye 'Man Adası' çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında tartışma yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ailesi hakkında iddiaları gündeme getirdi.

Turan, CHP’nin ambleminde altı ok olduğunu hatırlatarak, “CHP'nin hatırası var altı oka. Var mı? Var. İnönü var, Atatürk var falan. Hepsiyle ilgili hatıradan dolayı zaten yüzde 25'i alırsınız. Kerhen bir parti, kerhen oy verilen bir parti, bu doğru bir yaklaşım değil. Bakınız, yolsuzluklarla ilgili daha önce arkadaşımız anlattığı için girmeyeceğim ama şunu biliyorum. ‘Başvurdu mahkemeye, beni araştırın, beraat etti’ dedi. Yalan, yalan, yalan! Dava devam ediyor, ‘13 milyon nerede?’ diyor bilirkişi, bunu vereceğim size. Ataşehir Belediye Başkanı istifa edecek. Ataşehir Belediyesi asla beraat etmedi. 13 milyon kayıp, bunu söyleyeceksiniz. Kimin 1 yaşındaki oğluna yer aldığı, kimin kızına yer aldığı, kimin danışmanına yer aldığı, Ataşehir'in fitil fitil burnundan gelecek. Bir daha söylüyorum, daha vahimi, yeni birini seçtiler, yeni seçilen kişinin de davası devam ediyor, yenisi eskisinden daha kötü” ifadelerini kullandı.

Turan, şunları kaydetti:

“Bir sürü böyle yolsuzluk var. 1 yaşındaki torun SGK'lı, 1 yaşında yahu, 18 falan değil. Bir başka vekilinizin aynı şekilde belediye yolsuzluğu var, bir sürü örneğimiz var. O yüzden diyorum ki: Yolsuzlukları araştırma iddianıza saygı duyalım ama gelin başkalarının size verdiği evrakları burada sallamaktan vazgeçin. Man Adası evrakları salladı. Merak ettik ‘Ne bunlar’" diye. Bir baktık tam altı ay önce FETÖ'nün Fuat Avni'si bunu yayınlamış. FETÖ sizden daha çok çalışıyor.“

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidar partisinin on beş yıldır yönettiklerini belirterek, “Bütün belediyelerimizde haftanın 7 günü, günün 24 saati, kiminde 180, kiminde 200 müfettiş; bu kadar acımasız bir denetim. Bir tane de çıkarıp, bir tane de -Man Adası'na misilleme yaptığınız iftira hariç- şu belediyenizde şu var, on beş yılda diyememişsiniz. Biz kirliyiz, siz temizsiniz” şeklinde konuştu.