AKP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Leyla Şahin Usta, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngilizce konuşarak iktidara yönelttiği eleştiriler için, “Her türlü sözü rahatlıkla söyleyebildiğin bir yerde hangi demokrasi kısıtlamasından bahsediyorsun” ifadelerini kullandı.

AKP’li Usta’dan ilginç demokrasi savunması: Konuşabiliyorsan sorun yok!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, partisinin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Karaman 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

“AK Parti'nin Türkiye ve tüm dünya mazlumları için umut olmuş bir parti niteliğini taşıdığı” iddiasında bulunan Usta’nın, demokrasi ve özgürlükler konusunda yaptığı ilginç değerlendirme dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngilizce konuşarak iktidara yönelik eleştiriler yapmasına işaret eden Usta, “Soruyorum size, bu kadar rahat konuşabildiğin, hesap vermediğin her türlü sözü rahatlıkla söyleyebildiğin bir yerde hangi demokrasi kısıtlamasından bahsediyorsun” ifadelerini kullandı.

Usta şunları dile getirdi:

‘CHP ZİHNİYETİ DEĞİŞMİYOR’

"Bütün dünya gözünü dikmiş bizi izlerken, 'Recep Tayyip Erdoğan ne diyor' diye bakarken maalesef Türkiye'nin gücüne, vatandaşına inanmayan bir muhalefetimiz var. Daha dün çıkmış bir büyükşehir belediye başkanı, İngilizce konuşarak ülkesini bir yerlere şikâyet ediyor. Arkasına da müthiş İstanbul manzarasını almış. Türkiye'yi demokrasi ve özgürlükler noktasında şikâyet etmeye kalkmış. Soruyorum size, bu kadar rahat konuşabildiğin, hesap vermediğin her türlü sözü rahatlıkla söyleyebildiğin bir yerde hangi demokrasi kısıtlamasından bahsediyorsun. Bu CHP'nin zihniyeti hiç değişmiyor. Bundan sonra da değişmeyecek. Bundan eminiz. Bunlar yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmayan insanlar maalesef."