AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, katıldığı bir canlı yayında Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal’a Cumhur İttifakı’na katılma çağrısı yaptı, “Sizin yeriniz Cumhur İttifakıdır, bize katılın” dedi.

AKP''li vekilden Memleket Partisi'ne canlı yayında ittifak daveti

AKP’li Mehmet Ali Cevheri, katıldığı bir canlı yayında Memleket Partisi’ne çağrıda bulundu. Cevheri, 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’nin kullandığı "Adam kazandı" mesajına atıfta bulunarak, “Sayın İnce 'Adam kazandı' dedi. Adam yine kazanacak, gelin yanımızda yer alın” dedi.

Yayının diğer konuğu olan Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal’a çağrıda bulunan Cevheri, “Sizin yeriniz Cumhur İttifakıdır, bize katılın” diye konuştu.

Memleket Partili Özkal ise bu teklife gülümseyerek “Yok” cevabını verdi.

“MUHARREM BEY MEMLEKETÇİ ANLAYIŞA SAHİPTİR”

Cevheri, Memleket Partisi’ni Cumhur İttifakına davet ettiği sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Muharrem İnce’nin çizgisi Türk soludur. Ama dolayısıyla memleketçi bir yapı ve anlayışa sahiptir. Dolayısıyla Muharrem Bey için ülkenin birliği, bütünlüğü, bayrağı çok önemlidir. Devlet çok önemlidir. Biz de bugün bu noktalarda, özellikle Türkiye’nin bu hususlarında çok ciddi hassasiyetimiz vardır. Devlet, millet için vardır. Devlet, milletin, dolayısıyla iskeleti kurulmuş bir yapısıdır, çatısıdır ama devlet Türk toplumlarında kutsal bir yapıya sahiptir.

Bugün bayrağımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü esastır. Sizi dışladıkları ve itham ettikleri husus, sizi Türk solu diye dışladılar ve itham ettiler.”

‘DAVETİMİ SAYGIYLA KARŞILAYACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Muharrem İnce’nin 2018 seçimlerinde kullandığı ‘Adam kazandı’ tabirine de değinen Cevheri şunları söyledi:

“Muharrem Beyin ‘Adam kazandı’ demesi bir hakkı teslim etmektir. O adam yine kazanacaktır. Çünkü adamdır. Bugün sizi dışlayan bir zihniyetle tekrar bir arada olmanız size gönül veren insanlar noktasında çok ciddi bir kırılma meydana getirecektir. Bugün benim bu davetimi saygıyla karşılayacağınızı düşünüyorum”

Kaynak: Gerçek Gündem