AKP'li yazar: Erdoğan, Davutoğlu'ndan sonra radarı Gül-Babacan partisine çevirecek

Hürriyet'in AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, bugün yayınlanan "AK Parti kulisleri hareketli" başlıklı yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu'nun ihraç süreci tamamlanıktan sonra radarı Abdullah Gül-Ali Babacan partisine çevireceğini yazdı.

"Erdoğan, Davutoğlu’yla ilgili süreci başlattı" diyen Selvi, "Davutoğlu’nun ihraç süreci tamamlandıktan sonra radarı Abdullah Gül-Ali Babacan partisine çevirecek. Abdullah Gül’ün memleketi olması nedeniyle Kayseri programı önemli. Erdoğan yeni partilerle ilgili mesajlarının dozunu her geçen gün arttırmaya başladı. Şimdilik bunlar iyi günleri diyebilirim. Çünkü Erdoğan yeni parti işine çok sert girecek" ifadelerini kullandı.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı: "Dün de Sivas’ta “Zaman zaman şehirlerimizi dolaşan fitne tüccarları var. Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir” diye konuştu. Ali Babacan’la görüşmesinde de “Ümmeti böleceksiniz” demişti. Fitne, ümmeti bölmek gibi kavramların muhafazakâr dünyada ayrı bir yeri var. İhanetle eşdeğer tutuluyor. Erdoğan bu literatürü iyi biliyor ve kullanıyor. Dün yine “AK Parti kalesinde gedik açmak isteyen eski milletvekillerimiz, bakanlarımız oldu. Ama hepsi de saman alevi gibi söndü, gitti. AK Parti’ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur”dedi. Memleketi olması nedeniyle Abdüllatif Şener’e de gönderme vardı ama asıl hedef Gül-Babacan ve Davutoğlu partileriydi. Erdoğan Sivas konuşmasının sonunda “Bunlar hep projedir” dedi. Erdoğan, yeni partileri “proje”, Gül-Babacan ve Davutoğlu’nu ise “bir bölen” konumuna sokmaya çalışıyor. Kimin projesi? Sıra ona da gelecek..."