Silahlı saldırıya uğrayan AKP Lice İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, hayatını kaybetti.

AKP Lice İlçe Başkan yardımcısı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan AKP İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, hayatını kaybetti.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz öğrenilemezken emniyet yetkilileri PKK üzerinde duruyor. İlçede operasyon başlatıldı.

Olay, saat 23.30 sıralarında Lice ilçe merkezinde meydana geldi. AKP ilçe başkan yardımcısı evli ve 4 çocuk babası Orhan Mercan, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırıda kurşunların hedefi olan Mercan, ağır yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mercan kurtarılamadı.

34 yaşındaki Orhan Mercan, yakınları tarafından bugün sabah erken saatlerinde sessiz bir şekilde Lice'de defnedildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre saldırıdan önce havai fişek sesleri geldi, daha sonra da 3 el silah sesi duyuldu. Açılan ateş sonucu kafasına, göğsüne ve ayağına isabet eden mermilerle ağır yaralanan Mercan'ın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Lice devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve buradaki doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.