Van Gölü kıyısına Erdoğan için yapılan Ahlat Sarayı hakkındaki yasa teklifi dün TBMM’de görüşüldü. AKP’liler, söz konusu yasayı, “Bu dünyanın en büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın nöbetini tutma projesidir” diyerek savundu

AKP’liler, Erdoğan için yaptırılan Ahlat Sarayı’nı savundu: Mezarların nöbetini tutmak için!

Anayasa Mahkemesi’nin, yapımının önünü açan yasa maddesini geçen yaz iptal etmesine rağmen inşaatı durdurulmayan Ahlat Sarayı için getirilen yeni yasa maddesi dün TBMM’de görüşüldü. AKP’liler, Erdoğan için Ahlat’a yaptırılan Saray için, “Dünyanın en büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın nöbetini tutma projesidir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal etmesine rağmen ancak farklı bir teklif içinde Meclis’e getirilen, Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin tartışma yaşandı.

‘ATATÜRK’ÜN ESERLERİNE HAYIR DİYORSUNUZ’

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Saray'a “hayır” demenin, Atatürk’ün eserlerine “hayır” demek anlamına geldiğini öne sürdü. AKP'li Özkan, “Evet, eğer siz bugün Ahlat'a ‘Hayır’ diyorsanız, oradaki şanlı tarihimizin bize bıraktığı mirasları savunacak, sahip çıkacak ve geleceğe aktaracağımız bu değerlere ‘Hayır’ diyorsanız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o eserlerine de ‘Hayır’ diyorsunuz. CHP'ye yakışmıyor, aziz milletimize yakışmıyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Özkan’a “Sizin yazlık sarayınız, mevcut sarayınız kaçak; Atatürk Orman Çiftliği’nin böğründe bir bıçak gibi duruyor. Tank Palet karşılığında, rüşvet kokan bir uçan sarayınız var. Bir yüzen saray almışsınız, onu ordunun envanterinden aldınız. Şimdi ‘Türk milletinin hassasiyetleri’ deyip kendinize bir tane kaçak saray yapıyorsunuz, daha doğrusu, birileri kendisine bir kışlık saray talep ediyor. Bağımsız olduğunu sizin iddia ettiğiniz mahkemeye rağmen ve ona inat olarak bir düzenleme yapıyorsunuz” yanıtını verdi.

Özkan, Özel’in eleştirilerine için ülkede “adliye sarayının” olduğunu belirterek, “Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz, millete hizmetkâr olacak bütün devlet personelinin çalıştığı makam olarak görüyoruz. İsteseniz de istemeseniz de milletin evi, milletin parlamentosu tarafından, milletin yargısı tarafından alınan kararlarla adım adım, aşama aşama hayata geçecek” dedi.

MEZARLARIN NÖBETİNİ TUTMAK İÇİN!

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta dünyanın en büyük Türk-İslam Selçuklu Meydan Mezarlığı, 8 bin 100 adet anıt eser sayılan mezarlık bulunduğunu anımsattı. Erdoğan'ın, herhangi bir yere ihtiyacı olmadığını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Ahlat'taki külliyenin amacı şu; 8 bin 100 adet mezar, bu dünyanın en büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın nöbetini tutma projesidir. Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir. Bu bir medeniyet iddiası projesidir. Bu bir tarih bilincini devam ettirme, tarihi görevi kendi dönemimizde yerine getirme, bir ülkenin birlik ve bütünlüğünün en önemli sembol projesidir. Bu Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, Anadolu'nun Göbeklitepesi'dir. Bu büyük göçün başladığı yer olan Orhun Abideleri'nin mezar taşına dönüşmüş olan son halidir. İstanbul fethinin kapısının aralandığı yerin projesidir."