AKP’nin 30’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam’da bulunan bakanlar ve milletvekilleri, halı saha maçı yaptı. Maçta manidar diyaloglar yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osman Aşkın Bak için, “Eski Spor Bakanımız olduğu için kuralları oyuna göre değiştirebilir” dedi. Saha dışından oyuna dair yorum yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ‘görevden affını’ isteyen eski AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a “Cahit sen bu futbol işini bırak birader” diye seslendi.

AKP’liler halı saha maçı yaptı: “Eski Spor Bakanımız olduğu için kuralları değiştirebilir”

Partilerinin 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam'da bulunan AKP’li bakanlar ve milletvekilleri futbol maçı yaptı.

Maçta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın takımı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun takımı karşı karşıya geldi. Maçtan önce ve maç sırasında ise yaşanan manidar diyaloglar dikkat çekti.

Maç için halı sahaya gelen Mustafa Varank, “Bugün sizden gol görebilecek miyiz?” sorusuna karşılık farkında olmadan pot kırdı. Karşı takımda olan eski Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan söz eden Varank, “Eski Spor Bakanımız olduğu için kuralları oyuna göre değiştirebilir” ifadelerini kullandı.

Maçı izlemek için gelen Bakan Çavuşoğlu, "Sahada fazla oyuncu var, meclis takımı, uzun süredir antrenmansız olduğum için oynamadım, gelecek sene inşallah" dedi.

Çavuşoğlu, kısa süre önce Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili sözleri nedeniyle ‘görevden affını’ istemek zorunda kalan eski AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a da, “Cahit sen bu futboldan vazgeç, başka bir spora geçelim birader, golfe başlayalım” diyerek seslendi.

Eski futbolcu ve AKP Milletvekili Alpay Özalan’a da sataşan Çavuşoğlu, “Alpay pas vermiyor bize. Alpay sen sosyal medyada, her yerde ataksın burada fazla defans oynuyorsun. Gelecek sene beraber oynayacağız sana duvar pası yapacağım” dedi.

Maçın sonunda Varank'ın takımı, Karaismailoğlu'nun takımını 7-3 yendi. Varank maç sonunda da AKP’nin rekabet konusundaki yaklaşımını göz önüne serercesine, “Mavi takım kazandı, peki yenilenler ne hissediyor. Yeneriz umudu ile maçı 20 dakika da uzattılar ama yenemediler" ifadelerini kullandı.