İstanbul Kağıthane'de Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesini kutlamak için sokağa çıkan bir grup havaya rastgele ateş açtı. Bazı bina sakinlerinin olaya tepki göstermesinin ardından mahalleliyi tehdit eden gruptan bir kişinin "Bu mahallede kimse size şahitlik yapamaz, Sizi burada yaşatmayacağım, Polis de bize hiçbir şey yapamaz" dediği anlar kameralara yansıdı.

AKP'liler sokakta silah sıkarak kutlama yaptı, mahalle sakinlerini tehdit etti

ONUR DURMUŞ

İstanbul Kağıthane Santral Caddesi Ortabayır Mahallesi'nde AKP'li bir grup seçim kutlamaları için çıktıkları sokakta silahlarını çıkartarak mahalle arasında havaya rastgele ateş ettiler. 

Bazı bina sakinleri kutlama yapan kişileri ateş etmemeleri konusunda uyardı. 

Uyarılara aldırış etmeyen şahıslar kırmızı bir otomobilin içinden ateş etmeye devam etti. 

Mahalle sakinlerinin uyarılarının devam etmesinin ardından sokakta 15-20 kişiden oluşan bir grup binada bulunanları 'terörirstler' diyerek tehditler savurdu.

Mahallelinin 'polis çağırdık' demesi üzerine öfkelenen silahlı gruptan bir kişinin, "Bu mahallede kimse size şahitlik yapamaz, Sizi burada yaşatmayacağım, Polis de bize hiçbir şey yapamaz" dediği anlar görüntülere yansıdı.

Yarım saat sonra olay yerine gelen polis ekipleri ise bina sakinlerine, "Biz onları uyaracağız, Bugün her yerden böyle şikayetler geliyor. İsterseniz suç duyurusunda bulunabilirsiniz" dediği öğrenildi.

"BİZİ TEHDİT ETTİLER"

Görüntüleri çeken mahalle sakini Semih Gürsoy, BirGün'e yaptığı açıklamada, "Biz silah atılmasına tepki gösterdik onlar bize 'terörist' dedi. 'Biz sizin eğlenmenize bir şey demiyoruz. Silah atıp bizi tehlikeye sokmayın nasıl eğleniyorsanız eğlenin' dedik. Bunun üzerine öfkelendiler ve tepki gösteren mahalle sakinlerini uzun süre tehdit ettiler, hepimize ağza alınmayacak küfürler ettiler" dedi.