AKP-MHP bloku eriyor, muhalefet yükseliyor

HABER MERKEZİ

Aksoy Araştırma’nın gerçekleştirdiği araştırmaya göre AKP’nin oyları erimeye devam ediyor. Bin 67 kişi ile görüşerek yapılan araştırmaya göre AKP’nin oyu yüzde 30,8 olarak görüldü. CHP’nin oyu ise yüzde 28,9’a yükseldi. İki parti arasındaki fark yüzde 1,9’a kadar düştü.


AKP’LİLERE GÖRE GİDİŞ KÖTÜ

Araştırmaya katılanların yüzde 65,2’si karar verici olması durumunda parlamenter sistemi geri getireceğini bildirdi. AKP’lilerin yüzde 38,4’ü parlamenter sistemi geri getireceğini ifade etti. Bu oran CHP’lilerde yüzde 91,3’e yükseldi. MHP’lilerin ise yüzde 52,9’u karar verici olması durumunda parlamenter sistemi geri getireceğini söyledi.

Türkiye’nin genel olarak kötüye gittiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 76 oldu. AKP’lilerin yüzde 61,4’ü, CHP’lilerin yüzde 94,2’si, HDP’lilerin yüzde 97,2’si, MHP’lilerin yüzde 60,8’i, İYİ Partililerin yüzde 95,7’si Türkiye’nin kötüye gittiği düşüncesinde.

Erken seçim yapılması gerektiğini düşünenlerin genel oranı ise yüzde 55 oldu. AKP’lilerin yüzde 28,3’ü erken seçim gerekliliğine değindi. CHP’lilerin yüzde 90,8’i, HDP’lilerin yüzde 85,2’si, MHP’lilerin yüzde 37,3’ü, İYİ Partililerin yüzde 84,8’i erken seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

İktidar sözcüleri her fırsatta seçimlerin 2023’te yapılacağını vurgularken, muhalefet ise 2023’ü beklemeden sandığın kurulması çağrısını her fırsatta yineliyor. CHP de derinleşen ekonomik krize, artan yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı geçen günlerde Mersin’de ilk mitingini düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde erken seçim çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde düzenlenecek mitinglerde de aynı çağrıyı yapmaya hazırlanıyor. Bu sırada Kılıçdaroğlu’na sunulan bir rapor, Cumhur İttifakı’ndaki erimeyi de ortaya koydu. Duvar’ın haberine göre; bugün seçim olsa AKP yüzde 33, CHP yüzde 24,9, İYİ Parti yüzde 14, HDP yüzde 12 MHP ise yüzde 6,6 seviyesinde görülüyor. Cumhur İttifakı oylarında son seçimden bu yana 14 puan düşüşü gösteren tablonun seçim sürecinde daha da muhalefet lehine döneceği değerlendirmesi yapılıyor.

akp-mhp-bloku-eriyor-muhalefet-yukseliyor-954586-1.