Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkındaki sahte senet iddiasına ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yavaş’a açıklamasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç da eşlik etti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kendisine sahte senet vermekten yargılanan Necmettin Kesgin’e sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj […]

AKP’nin dayanağı suç makinası çıktı

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkındaki sahte senet iddiasına ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yavaş’a açıklamasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç da eşlik etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kendisine sahte senet vermekten yargılanan Necmettin Kesgin’e sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj suçlarından 6.5 yıl hapis cezası verdiğini açıklayan Yavaş, 31 Mart yerel seçimler öncesinde hakkında kumpas kurulmaya çalışıldığını ifade etti.

ÇOCUK İSTİSMARI!

Söz konusu iş insanının geçmişte ÖSYM belgelerinde usulsüzlük yaptığını, ayrıca hakkında çocuk istismarından dava açıldığını söyleyen Yavaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in bu kişi için ‘saygın’ kelimesini kullandığını belirterek, “Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, bu şekilde beni karalaması acizliktir” dedi.

Söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlayan ve “Cumhuriyet tarihinin en çirkin kumpası” diyen Yavaş, Türkiye’de şeffaflık ilkesi gereği mal varlığını açıklayan ilk belediye başkan adayı olduğunu, rakibi Özhaseki’ye de “Mal beyanında bulun” çağrısında bulunduğunu hatırlatarak “Bundan sonra hangi kumpaslara başvuracakları malumdur. Asıl mağdur benim. Yargıtay’ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza davası, ceza kararı yoktur” dedi.

OLAYI ANLATTI

Yavaş, iddiaya konu olayı şöyle açıkladı: “Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı seneti icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunun suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır.”

Yavaş konuşmasının devamında, “Zorlama bir şekilde seçime girerken bizi zora soktuklarını düşündükleri işlere giriyorlar. Bunlar daha önce Türkiye’de denendi. Bundan tecrübe almaları gerekiyordu. Bu tecrübenin mağdur edilen insanlara nasıl yaradığını da bilmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

SAVCI AYRINTISI

Yavaş, “Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntılı olması, bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür” dedi.

BEKLEME NEDENİ

Öte yandan Yavaş, AKP Sözcüsü Çelik’in CHP’nin neden bir açıklama yapmadığı sorusuna da yanıt verdi. Birkaç gün beklemelerinin bir sebebi olduğunu söyleyen Yavaş, “Kumpasın sebebinin ardından kim olduğunu görmek için. Kumpas aktörlerini gördük” ifadesini kullandı. Ayrıca Yavaş, kasıtlı olarak adil yargılamayı etkilemek isteyen Mehmet Özhaseki ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş’ın ‘sahte senetle icra takibi’ yaptırdığı yönündeki iddialarla ilgili konuşmuş; Yavaş’ın sahte senetle icra takibi yaptırdığı gerekçesiyle hüküm giydiğini söyleyerek, CHP’nin açıklama yapmak zorunda olduğunu kaydetmişti.

İddia sahibi Necmettin Kesgin, yandaş A Haber kanalına da çıkarılarak Yavaş hakkında algı yaratılmaya çalışılmıştı.

***

Yandaşlar cevabı ‘görmedi’

Mansur Yavaş’ın hakkındaki ‘sahtecilik’ iddialarına karşı yaptığı basın açıklaması Demirören Medya grubuna ait CNN Türk kanalı ve Doğuş Grubu’nun NTV’si yayımlanmadı.

Ciner Medya’ya ait Habertürk ise açıklamanın çok kısa bir bölümünü verdi.

Demirören Medya’ya ait Hürriyet gazetesinin internet sitesi de Yavaş’ın açıklamasını önce yayımladı, bir süre sonra internet sayfasından kaldırdı.

Demirören Medya’nın diğer yayın organları milliyet.com.tr ile posta.com.tr ise açıklamaya hiç yer vermedi.