Eksik gramajlı olduğu iddia edilen çay paketinin tartı üzerindeki fotoğrafı paylaşan Muharrem İnce, "Çaydan çalınmaz, eksik gramaj doğruysa bu olsa olsa özel keyif vergisidir" ifadelerini kullandı.

'AKP'nin keyif çayı eksik gramajlı çıktı' iddiası: Muharrem İnce'den gönderme

AKP ambalajlı 200 gramlık çay paketinin 180 gram çıktığı iddia edildi.

Tartı üzerindeki çay paketinin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Muharrem İnce, "Çaydan çalınmaz, eksik gramaj doğruysa bu olsa olsa özel keyif vergisidir" yorumunda bulundu.

Malatya'da partisinin kongresine katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir esnaf "Evimize ekmek götüremiyoruz" demişti. Erdoğan ise esnafa, "Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi. Eve ekmek götüremiyorum dediğin zaman. Evet. Keyif çayı bak. Çayı iç" diyerek yanıt vermişti.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Erdoğan ile karşılaştığında sarf ettiği "Eve ekmek götüremiyoruz" sözlerinin ve daha sonra yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını öne sürmüş ve şunları söylemişti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya girişleri sırasında, minibüs ve servis esnafıyla karşılamak için yapmış olduğumuz görüşmenin bugün kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer alması bizleri derinden üzmüştür."