7 Haziran seçimleri ardından yeniden başlayan çatışmalı süreç devam ederken, Doğu ve Güneydoğu illerine dair AKP’nin ‘yeniden yapılanma’ planının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre çatışmalı süreçte operasyonlarla yıkılan şehirlerde yeni kuran kursları ve imam hatipler açıklacak.

Hürriyet gazetesinin yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin ‘bölgenin manevi kalkınma planını’ yazdı. Selvi bugünkü yazısında, AKP il başkanları toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çatışmalarla yıkılan şehirlerin imarıyla ilgili bir sunum yaptığını aktardı. “Ancak toplantıya damgasını vuran şehirlerin imarı değil, gönüllerin imarı olmuştu” diyen Selvi, “Bölge halkı PKK’nın Türkiye’yi Suriye’ye çevirme planına destek vermedi. Ama bölgede sadece şehirler yıkılmadı, gönüllerde de büyük yaralar açıldı. Özhaseki ile bölgenin manevi kalkınmasını konuştuk” ifadelerini kullanarak, Bakan’ın sözlerini şöyle aktardı:

KURAN KURSU İHTİYAÇ

“’Bölgede Kuran kursları önemli bir ihtiyaç’ diye konuşmaya başladı. ‘Bölge halkı Kuran kursu istiyor. Ama Kuran öğretiminin devlet eliyle yapılması lazım. Diğer şekilde olanların neye mal olduğunu gördük. Onun için yeni Kuran kurslarının yapılması gerekiyor’ dedi.

İMAM HATİPLER EKSİK

Peki imam hatip konusu?

Özhaseki, ‘Manevi eğitim açısından imam hatipleri de önemsiyoruz. Bölgede imam hatipler var. Eksik olan bölgelerde imam hatiplerin tamamlanması gerekiyor’ dedikten sonra önemli bir noktaya dikkat çekti. ‘Ama hepsinden önemlisi öğretmen sorunu, çünkü eğer öğretmen yanlış bir ideolojiye sahipse, onlar zarar veriyor. Onun için bölgede yerli ve milli öğretmenlerle kreşten başlamak üzere çocukların, gençlerin yetiştirilmesine önem vermeliyiz. İşin başı eğitim.’

Bölgeden yeni Aziz Sancar’lar çıkarabilmek için eğitim sorunu bir bütün olarak ele alınmalı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız