AKP'nin MHP ile işi bitti:  'MHP kapısına kilit vursun'

Türkiye başkanlık anayasası olarak nitelendirilen anayasa değişiklik referandumunda sandığa gitti. Sonuçlar daha gelmeden AKP cephesinden MHP'ye yönelik tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

AK Troller de sonuçların netleşmesinin ardından MHP'ye yüklenmesi dikkat çekti.

Ak Troller'in liderlerinden Esat Ç. adlı Twitter hesabı da "Cumhurbaşkanlığı sonuçlarının neredeyse aynısı geliyor. bu demektir ki; ERDOĞAN = EVET. Bu demektir ki; MHP kapısına kilit vursun" ifadelerini paylaşması dikkat çekti.

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Bayram Zilan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda MHP'ye yüklenerek, "Daha fazla MHP'nin belediye kazandığı illerde 'Hayır' önde..." diye yazdı.

AKP'li gazetecilerden Melih Altınok da benzer bir tepki ortaya koyarak Twitter adresinden, "Devlet Bahçeli'nin samimi çabalarına rağmen MHP'den kayda değer bir evet çıkmadı. Osmaniye'de bile hayır yüzde 47" ifadelerini paylaştı.

Hükümete yakın gazetecilerden Cemile Bayraktar da Twitter'dan, "1.AKParti tabanında fire var 2.MHP'den çok1şey gelmedi ama Bahçeli'nin dayanışması iyiydi 3.MHP,Kürt oylarına olumsuz etki yaptı" diye yazarak paylaştı.