‘AKP’nin savaşına karşı barışı inşa edeceğiz’

Radikal İslamcı IŞİD’le bağlantılı olan kişilerce, Kobane’nin yeniden inşa sürecine katkı sunmak için Suruç’a giden gençlere yönelik düzenlenen ve 31 gencin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto etmek amacıyla 26 Temmuz Pazar günü İstanbul’da, Büyük Barış Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

‘Savaşa karşı Barış’ denilerek kurulan Barış Bloku’nun “AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz” sloganıyla 16.30’da Tepebaşı’ndan Aksaray Meydanı’na doğru düzenleyeceği Büyük Barış Yürüyüşü’ne ilişkin Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde dün bir basın açıklaması düzenlendi.

BARIŞ İÇİN DAVETTİR
Barış Bloku bileşeni kurumlardan temsilcilerinden HDP İstanbul milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Sezai Temelli, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Meral Çıldır ve İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç’ün yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda ilk olarak konuşan İTO Genel Sekreteri Mengüç, yürüyüşü düzenleme amaçlarını anlattı.

Mengüç, Suruç’ta yaşanan katliamının ardından hem IŞİD’e hem de AKP’nin savaş politikalarına karşı Büyük Barış Yürüyüşü’nü düzenlediklerini belirterek barıştan yana olan herkesi katılım göstermeye davet etti.

Kana, gözyaşına, hayır diyenleri büyük yürüyüşe davet ettiklerini belirten İHD Genel Başkan Yardımcısı Meral Çıldır ise “Savaş kan gözyaşı tecavüz ve yoksulluk demek” olduğunu söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, IŞİD’in ayak seslerinin çok uzun süredir duyulduğunu ancak AKP’nin duymamakta ısrar ettiğini söyleyerek, “Gelin hep birlikte Türkiye’yi, Ortadoğu’yu ve dünyayı barışa boyayalım” şeklinde konuştu.

Toplantıda, yürüyüşe Tunus, Fransa, Norveç’ten ve yurtdışındaki sendikalardan katılımcıların yanısıra, SYRIZA’dan da katılım olacağı söylendi.

BARIŞ İSTEYENLER SOKAKTA
Bugün ve yarın olmak üzere İstanbul'da ve Ankara'da da barış için yürüyüşler gerçekleştirilecek. İstanbul gençlik örgütlerinin düzenlediği 'Barış için gençlik yürüyüşü' için ise bugün Kadıköy Boğa'da 19.30'da toplanılacak.

25 Temmuz Cumartesi günü de saat 18.00'da Ankara Kolej Meydanı'nda CHP, HDP ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla anma etkinliği düzenlenecek.